Срещата на четири очи при затворени врати между президентите на

...
Срещата на четири очи при затворени врати между президентите на
Коментари Харесай

Тръмп обяви 2-часовия разговор с Путин за много добро начало

Срещата на четири очи при затворени порти сред президентите на Съединени американски щати и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин приключи след два часа, предава ТАСС.

По-рано от Белия Дом оповестиха, че договарянията би трябвало да продължат час и половина. Но програмата, формирана от протоколните служби на водачите, като предписание дават единствено условни ориентири за продължителността на срещите. Преди това помощникът на съветския президент Юрий Ушаков сподели, че съветската страна не е поставяла никакви условия за продължителността на беседата.

Съгласно предварителния график, в този момент договарянията сред водачите би трябвало да продължат с присъединяване на членовете на делегациите, а след края това двамата държавни глави ще имат взаимна конференция, на която ще оповестят защо са говорили.

Държавният глава на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи „ доста положително начало " на срещата на върха. Докато бе в ход срещата сред Тръмп и Путин, държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео и първият посланик на Москва Сергей Лавров организираха паралелни договаряния.

Впоследствие Тръмп и Путин продължиха договарянията между тях в уголемен състав. Към водачите на двете страни се причислиха делегациите. Срещата се организира във формат на работна следобедна закуска, на която пресата също няма да участва, както на диалога на четири очи сред президентите, предава ТАСС.

От съветска страна в договарянията взимат присъединяване министърът на външните работи Сергей Лавров, прессекретарят на президента Дмитрий Песков и помощникът на президента Юрий Ушаков.

В американската делегация влизат държавният секретар Майк Помпео, съветникът на президента по националната сигурност Джон Болтън, ръководителят на администрацията на Белия Дом Джон Кели и съветникът на Съвета по национална сигурност за Русия Фиона Хил

Домакините на договарянията предоставиха за тази част на срещата на върха зала, носеща името „ Малка държавна " или „ Огледална ". Обичайно там се организират тържествени приеми, както и церемонии по промяна на държавното управление. Първоначално това е била тронна зала на съветския император, където са се организирали балове.

Преговорите сред президентите на Русия и Съединени американски щати очи в очи продължиха повече от два часа, Независимо, че по-голямата част от беседата мина в закрит за пресата режим, преди началото на срещата водачите на двете страни отбелязаха кръга от тематики, за които имат желание да приказват. Путин съобщи, че е подготвен да разиска необятен кръг от международни проблеми, отделяйки особено внимание на връзките сред Вашингтон и Москва, които, съгласно оценката на съветската страна, се намират на невиждано ниско равнище. На собствен ред, американският водач анонсира, че ще бъдат наранени цяла редица настоящи тематики – започвайки от въпроси към търговията и военното съдействие и завършвайки с връзките с Китай. Той заяви също, че е подготвен да разиска с Путин натрупалите се проблеми сред Русия и Съединени американски щати.

От членовете на делегациите преди началото на срещата в залата се намираше единствено съветникът по национална сигурност на американския президент Джон Болтън. Той не даде никакви спомагателни мнения за дневния ред на беседата сред Путин и Тръмп на публицистите. Опитите на представителите на медиите да зададат на държавните глави въпроси непосредствено преди началото на срещата в необятен състав се увенчаха с крах.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР