Срещата между президентите Путин и Тръмп няма да преразпредели света.

...
Срещата между президентите Путин и Тръмп няма да преразпредели света.
Коментари Харесай

Путин и Тръмп няма да преразпределят света

Срещата сред президентите Путин и Тръмп няма да преразпредели света. Доналд Тръмп ще има дългогодишен интерес да възстановява и усъвършенства връзките си с Русия. И двете страни обаче имат интерес от тази среща, тъй като Русия има доста сходни ползи на тези, които има Америка. Президентът Тръмп не прави оценка сътрудниците си, съгласно него Америка е мощна не с тях, а когато те са подвластни от нея. Това сподели Ивайло Калфин, някогашен външен министър пред Bloomberg TV Bulgaria.

„ Според мен тази среща ще даде път за възстановяване на връзките и няма да се слагат остри въпроси. Крим няма да се слага като въпрос. Ако има някакъв коментар за съветска интервенция в американските избори те ще пояснят, че и двете страни са мнение, че няма такова нещо. Ще има дребни закачики, като 12-те души, упрекнати от Съединени американски щати, че са влизали в компютрите на демократическата партия. Сирия е значим въпрос – там Русия ще търси отстъпка от страна на Америка. Ако Съединени американски щати се изтеглят от Сирия, най-вероятно Русия ще поеме ангажимент, като се изключи техните бази, да бъдат изтеглени от страната “, счита Калфин.

Бившият външен министър разяснява още, че е рано е да се каже, дали Тръмп ще успее да се кандидатира и да завоюва нови избори в Съединени американски щати. Според него това, което той прави сега, е да събира популистки гласове и поддръжка в Съединени американски щати.

„ Той споделя „ Ето, на нас ни омръзна, ние няма да храним нашите европейски съперници. Америка ще стартира да се грижи за себе си “. Показва липса на почит към интернационалните организации, НАТО, Световната комерсиална организация, Г-7 и други и основава един облик, че Америка ще се оправи сама. В дълготраен проект Америка няма по какъв начин да бъде мощна стопански единствено в света. Страните по целия свят са задоволително обвързани и не могат една без друга, само че тази политика не виждам по какъв начин ще устои “.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР