Срещата между президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп и

...
Срещата между президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп и
Коментари Харесай

Путин и Тръмп си премериха и колите! Ето какви чудовища ги возят

Срещата сред президентите на Съединени американски щати и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин в Хелзинки бе директен дуел за превъзходство сред двете огромни момчета в международната политика, по тази причина и доста от мненията след нея са кой кого засенчил и кой си тръгнал като първенец, написа Канал 3. В Хелзинки Тръмп и Путин си мериха и колите, като съветският президент сподели на света новата лимузина " Аурус Сенат " едвам за повторно след последното си встъпване в служба.

Както прилича за руснаци, множеството характерности на колата на Путин са обгърнати в секретност, до момента в който за американския президентски " Кадилак ", именуван галено " Звяра ", се знае малко повече.



Той разполага с камери за нощно виждане, оръдия за изстрелване на газови гранати, изцяло бронирана вътрешна капсула, способна да издържи на химическа офанзива, както и задоволително количество кръв за вероятно незабавно преливане за президента.

Сателитният телефон има директна връзка с вицепрезидента и с Пентагона, а резервоарът за горивото е уплътнен със специфична пяна, която го защищава от експлоадиране даже при директно попадение със снаряд.

Бойната ризница на " Звяра " е най-малко 10 см дебела - сплав от стомана, алуминий, исполин и керамика. Стоманени плочи в шасито пазят колата от бомбени гърмежи, гумите са подсилени с кевлар, а пръстени от стомана придвижват " Звяра " даже когато гумите са изцяло унищожени.

Стъклата му са от 5 пласта стъкло и поликарбонат, задоволителни да устоят на попадения от бронебойни патрони. Шофьорът е единственият, който може да отваря един от прозорците, и то единствено до 6-7 сантиметра. Водачът е минал специфична подготовка, кадърен да измъкне колата при всевъзможни условия, както и да направи рисков 180-градусов завой.

Руският " Аурус Сенат " е взаимна към този момент 6-годишна разработка от плана " Кортеж " за над 300 млн. $ на московския Централен научно-изследователски институт за коли и немските автомобилни компании " Порше " и " Бош ".



По данни от съветската преса лимузината има мощ от 592 конски сили, задвижва се от турбо 4,4-литров V8 мотор, създаден от " Порше ". Колата на Путин е дълга малко над 7 м, с което превъзхожда " Звяра " на Тръмп, само че е по-лека с нейните 6,5 тона.

Бронята и шасито й сигурно устоят на бомбени попадения, като съгласно автомобилния специалист Вячеслав Суботин в нея има " бронирана капсула против изстрели и мини ".

Вътрешната й информационна система е обвързвана с съветските спътници, тя разрешава на " Аурус " да бъде на линия при всевъзможни условия.

" Защитната система също е топ, устоява даже на химическа офанзива ", добави Суботин. " Колата може да затвори прозорците си и да остане дълго време под вода, като подводница. Лимузината има истински предавки - автоматизирани и хибридни, с генератор, който може да работи и като електрически мотор ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР