Срещата между президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и

...
Срещата между президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и
Коментари Харесай

Срещата Путин-Тръмп в Осака може да продължи час и половина

Срещата сред президентите на Русия и Съединени американски щати Владимир Путин и Доналд Тръмп в коридорите на форума на Г-20 в Осака в петък може да продължи до час и половина. Това проличава от работния график на Тръмп, оповестен от пресслужбата на Белия дом, съобщи ТАСС.

Според документа е планувано срещата да стартира в 14,00 ч. локално време (8,00 бълг. време). Следващата по време среща на американския президент е с президента на Бразилия Жаир Болсонаро от 15,30 ч. (9,30 ч. бълг. време).
Тръмп отива в Япония за Г-20 и Путин Форумът в Осака ще продължи два дни
Вчера помощникът на съветския президент Юрий Ушаков заяви, че Путин и Тръмп ще имат на 28 юни обособена среща в коридорите на форума в Осака, като диалогът им може да продължи към час.

По думите на Ушаков срещата ще се състои в помещение в зоната за двустранни договаряния, подбрано от американската страна. Той добави, че двамата ръководители сами ще дефинират дневния ред.

Първата среща на Тръмп в Осака бе с австралийския министър председател. След това Тръмп ще има двустранна среща с премиера на Япония Шиндзо Абе, тристранна среща с Абе и премиера на Индия Нарендра Моди и обособени срещи с Моди и с немския канцлер Ангела Меркел.

За петък са планувани срещи с краля на Саудитска Арабия, с китайския президент Си Цзинпин и с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР