Срещата между президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и

...
Срещата между президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и
Коментари Харесай

Тръмп: Да си с Русия е нещо добро

Срещата сред президентите на Русия и Съединени американски щати Владимир Путин и Доналд Тръмп в Хелзинки стартира. Руският държавен глава дойде в президентския замък в центъра на финландската столица. Той беше посрещнат от финландския президент Саули Нинистьо и брачната половинка му Йени Хаукио. Путин дойде в двореца напряко от летището, придружаван от външния министър Сергей Лавров и помощника си Юрий Ушаков.

Доналд Тръмп, който е в Хелзинки от през вчерашния ден, потегли от хотел „ Хилтън Каластаянторпа “ и се насочи към президентския замък за срещата с Путин. Американският президент трябваше да тръгне от хотела в 12,40 ч. локално време, само че поради

по-късното идване на съветския президент

във финландската столица това стана чак в 13,37 ч.

Тръмп пристигна на мястото на срещата с към 20 минути след Путин. Американският президент, придружаван от брачната половинка си Мелания, беше посрещнат на входа на президентския замък от Нинистьо. Тръмп е придружаван от съветника си по националната сигурност Джон Болтън, държавния секретар Майк Помпео и говорителката на Белия дом Сара Сандърс.

По време на взаимен брифинг преди началото на диалозите Тръмп поздрави съветския си сътрудник Владимир Путин за сполучливото Световно състезание по футбол, преди да продължи към другите тематики, които ще разискват по време на днешната си среща, заяви Би Би Си (BBC).

Той също по този начин показа, че през днешния ден двамата ще беседват за всичко от търговия до военни дейности и Китай.

Путин от своя страна съобщи, че е настъпило времето да се обсъдят на най-високо равнище главните несъгласия сред Русия и Съединени американски щати .

„ Дойде времето да приказваме всъщност за нашите проблеми по света “, съобщи съветският президент.

Днешната среща е първата отвън интернационалните конгреси сред американски и съветски президент от 2010 година „ Ние (САЩ и Русия) не сме се разбирали доста добре… И ставаме все по-близки в последните 2 години”, сподели американският президент. „ Да си с Русия е нещо положително, а не нещо лошо”, добави той.

Брифингът завърши с здрависване и двамата водачи се насочиха към Готическата зала, където срещата им на четири очи стартира.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР