Срещата между премиера Кирил Петков и представителите на различните браншови

...
Срещата между премиера Кирил Петков и представителите на различните браншови
Коментари Харесай

Премиерът ни посочи вратата! Излизаме на национален протест: Превозвачите

Срещата сред премиера Кирил Петков и представителите на другите браншови организации завърши по-бързо от предстоящото като гостите в Министерски съвет си потеглиха ядосани и афектирани. Представители на тираджиите и автобусните компании се оплакаха, че министър-председателят им е показал вратата.

    " Ние не сме пристигнали да си приказваме общи приказки, ние сме пристигнали с съответни цели и претенции. При което на нас ни беше казано, че в този кабинет той дефинира какво ще се приказва и по какъв начин ще се приказва и в случай че на нас не ни харесва, можем да напуснем. И ние това направихме ", сподели Магдалена Милтенова, ръководител на Конфедерацията на автобусните превозвачи ".

 

Големият проблем на превозвачите са повишаването на ТОЛ таксите и таксуването и на второстепенните пътища. В момента системата у нас е извънредно несправедлива. Ние сме единствената страна в Европейски Съюз, където леките коли устоят пътната мрежа за сметка на превозвачите. На всякъде правилото е, че който разрушава, той заплаща.

 

Таксите за прекосяване на тежкотоварните коли, които най-вече разрушават пътищата у нас, са смешно ниски. За второкласните пътища пък тираджиите и рейсовете пък въобще не заплащат, до момента в който хората са задължени да си купуват винетки за персоналните си коли. Плановете на Министерство на регионалното развитие да поправи тези неточности от ръководството на кабинета Борисов обаче срещат проведен отпор от превозваческите организации, близки до ГЕРБ.

 
Според  Милтенова фактът, че министър председателят ги е изгонил е абсурден.

    " Държавата не е на Кирил Петков. Тези хора нямат разбиране от протокол, нямат разбиране от нравственос ", сподели още тя.

Милтенова разгласи, че огромните митинги, с които те плашат кабинета, ще стартират по-рано от оповестената дата за народен митинг - 18 май.

Йордан Арабаджиев от Съюза на интернационалните превозвачи пък се оплака, че представителите на страната не се заела с техните претенции за преодоляване на инфлационните процеси и икономическата рецесия.

 

 

Превозвачите упорстват и за отпадане на биодобавката на горивата за интервал от шест месеца, както и за връщане на 50% от акциза на горивата за същия интервал.

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР