Срещата между министрите на отбраната на Китай и САЩ бе

...
Срещата между министрите на отбраната на Китай и САЩ бе
Коментари Харесай

Юрий Тавровский: Китай и Америка стоят на червената черта в Тайван

Срещата сред министрите на защитата на Китай и Съединени американски щати бе белязана от изостряне на реториката от китайска страна и опити на американската страна да омаловажи с думи сериозността на обстановката към Тайван. На 10 юни Вей Фънхе и Лойд Остин се срещнаха в неофициална конюнктура преди откриването на форума “Шангри Ла ” в едноименния хотел в Сингапур. Поради пандемията форумът не се организираше две години. Поради засилващия се конфронтация в двустранните връзки не е имало срещи на началниците на военните ведомства толкоз дълго време.

Ключовото „ обръщение “ на Вей Фънхе бяха думите за твърдостта на китайската позиция във връзка с Тайван. Ако някой се осмели да се опита да откъсне Тайван от Китай, въоръжените сили на КНР няма да се поколебаят да се бият и уверено да смажат опитите за „ тайванска самостоятелност “, твърдо ще пазят националния суверенитет и териториалната целокупност непременно.

Лойд Остин аргументира уговорката на Съединени американски щати към правилото на „ един Китай “, като в същото време акцентира неприемливостта на нарушение на статуквото в Тайванския пролив. Американските военни наподобява в действителност схващат заплахите от нараствания контакт с все по-силните и уверени китайски водачи и моряци. Въпреки това безотговорните политици във Вашингтон се надяват да си седят в офисите при положение на спор и да продължат да предизвикат управлението на Пекин. Неслучайно срещата сред Вей Фънхе и Лойд Остин съответства с следващата продажба на военна техника за Тайпе. Четвъртата пратка оръжия от началото на администрацията на Джо Байдън е на стойност 120 милиона $ и се състои от аварийни елементи и друго съоръжение за тайванския флот.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР