Срещата между министъра на външните работи на Германия и хонконгския

...
Срещата между министъра на външните работи на Германия и хонконгския
Коментари Харесай

Китай привика посланика на Германия заради Хонконг

Срещата сред министъра на външните работи на Германия и хонконгския опозиционен деятел Джошуа Вон изпрати доста отрицателни сигнали за двустранните връзки. Това е подчертал посланикът на Китай в Германия, добавяйки, че външното министерство в Пекин е привикало посланика на Германия в символ на митинг, оповестява " Ройтерс ".

Посланик Ву Кен също по този начин съобщи, че Китай имал надеждни доказателства, че задгранични сили се намесват в Хонконг по време на митингите и че Пекин е убеден, че държавното управление на Хонконг може да извършва своите отговорности.

По-рано Пекин изрази неодобрение от приема в Берлин на Джошуа Вон от страна на немския външен министър Хайко Маас, като го дефинира като " непочтителен " акт към суверенитета на Китай и упрекна Германия, че се пробва да се намеси във вътрешните работи на Китай.

" Крайно неправилно е немските медии и политици да се пробват да се включат в антикитайската сепаратистка вълна ", съобщи китайското външно министерство.

Джошуа Вон закупи популярност като деятел, като прикани за опълчване на Пекин в Хонконг, както вътрешно, по този начин и в интернационален проект. Очаква се той да посети Съединени американски щати след Германия, с цел да съобщи същото обръщение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР