Срещата между Доналд Тръмп и Владимир Путин не беше историческа,

...
Срещата между Доналд Тръмп и Владимир Путин не беше историческа,
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Не бих определил срещата между Тръмп и Путин за историческа


Срещата сред Доналд Тръмп и Владимир Путин не беше историческа, каквато множеството медии и анализатори я изкараха. Всъщност срещата беше най-много неуместна за американския президент, тъй като той трябваше да заобикаля тематиката за намесата на Русия в изборите. Това съобщи някогашният министър на външните работи Ивайло Калфин в утринния блок на Българска национална телевизия и добави, че Путин е бил този, който е изнесъл главните акценти от диалозите им на конференцията, което би могло да се изтълкува като тип предимство на съветския държавен глава.

На въпрос за връзките сред Съединени американски щати и Европейски Съюз Калфин изясни, че казусът при Тръмп е, че мисли като предприемач, а по този метод не може да се поддържат положителни партньорски връзки, което пък може да бъде единствено от изгода за Русия.

,,Тръмп вижда в Русия съперник, а не зложелател, точно тъй като той не разсъждава като общественик, а като търговец'', уточни някогашният външен министър

,,Тръмп няма усета за партньорство, за него всичко е бизнес'', съобщи от своя страна специалистът Даниел Стефанов и сложи под подозрение дали оттук-нататък Съединени американски щати ще бъдат способни да проведат почтени демократични избори след съветската интервенция на последните такива.

,,ЕС и НАТО би трябвало да търсят независими функции без наложителното присъединяване на САЩ'', приключи Стефанов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР