Срещата е на 7 март, в Експо Баня София, с

...
Срещата е на 7 март, в Експо Баня София, с
Коментари Харесай

Дизайн? За кого?“ е темата на нова jumpthegap® среща в София

Срещата е на 7 март, в Експо Баня София, с присъединяване на Хосеп Конгост, член на интернационалното жури на състезанието jumpthegap® и Генчо Гоев, един от водещите модерни дизайнери у нас.

За следващ път, в границите на интернационалния конкурс за дизайн jumpthegap®, Експо Баня София е една от точките за среща на сегашни и бъдещи експерти от сферите дизайн и архитектура. За jumpthegap®(talk) среща у нас идва Хосеп Конгост, шеф Дизайн и нововъведения в Roca, член на журито на интернационалния конкурс за дизайн и архитектура jumpthegap®. Негов сътрудник в събитието е Генчо Гоев, един от водещите модерни дизайнери у нас, основател на Национална платформа за интериорен дизайн „ Дибла”.

„ Темата на срещата е „ Дизайн? За кого? “. Ще приказваме за провокациите пред дизайна на родна почва и развиването в интернационален проект. Дискусията зависи от всички участници в нея. “, споделя Генчо Гоев, един от основателите на срещата.

Каним всички искащи бъдещи и сегашни експерти в сферите дизайн и архитектура на jumpthegap®(talk) среща-разговор, на 7 март от 17.30 ч. в Експо Баня София (изложбена зала Roca), бул. „ Мария Луиза “ 16.

Местата са лимитирани! Необходима е регистрация (безплатно) посредством този линк: jumpthegap®(talk) in Sofia 2019.

Ще представим и цялостна информация за регламента на състезанието jumpthegap® с награден фонд от 26 000 евро. Ще приключим вечерта с диалози на чаша вино.

Срещата в София е част от цикъла интернационалните полемики за архитектура и дизайн jumpthegap®(talk).



jumpthegap®(talk)

Инициативата jumpthegap®(talk) е поредност срещи с изтъкнати експерти от сферата на дизайна и архитектурата. Те показват своя професионален опит и позиция по определени тематики и проблеми, свързани с сегашното и бъдещето на дизайна и архитектурата. Дискусиите се организират в разнообразни градове по света и са част от интернационалния конкурс за дизайн jumpthegap®. Идеята на срещите е и да разяснят в елементи изискванията и дадат насоки на младите гении, искащи да вземат участие в следващото издание на jumpthegap®.

Международен конкурс за дизайн и архитектура jumpthegap® - осмо издание 2018-2019

jumpthegap® е интернационален конкурс за дизайн, самодейност на мултинационалната компания Roca. Провежда се на всеки две години. От първото издание през 2004 година, jumpthegap® е в съдействие с Център за дизайн Барселона (BCD Barcelona Centre de Disseny). За миналите седем издания, състезанието има над 20 600 участници от 134 страни.

Вече одобрен в международен мащаб, състезанието има за цел да предложи платформа, където студенти по архитектура и дизайн и експерти на възраст под 40 години да покажат своя гений посредством концептуални, устойчиви и новаторски решения за банята на бъдещето.

Общият награден фонд в осмото издание на състезанието е 26 000 евро. Работещи експерти и учащи се състезават в обособени категории. В състезанието се присъждат три награди: по една премия от 10 000 евро в двете категории Професионалисти и Студенти и специфична премия за резистентност на Фондация We Are Water в размер 6 000 евро. Международното жури на jumpthegap® сплотява приети водещи експерти от региона на архитектурата и дизайна.

Срокът за регистрация за присъединяване в състезанието е 27 март 2019 година, а за подаване на самите планове – 25 април 2019г. Допълнителна информация за състезанието и журито на български език може да прочетете ТУК.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР