”Срещата е изключително важна за региона ни. Важно е не

...
”Срещата е изключително важна за региона ни. Важно е не
Коментари Харесай

Борисов със силни думи от Солун! Обясни защо е важна срещата с Ципрас и Вучич

”Срещата е извънредно значима за района ни. Важно е освен поради провокациите, само че и поради вероятностите. Рискът от дестабилизация поради етнически и политически борби, казусът с екстремизма, последствията от мигрантските потоци са проблеми и ние всички желаеме да работим за мира и разговора в региона”. Това сподели гръцкият министър председател Алексис Ципрас при започване на общата конференция с българския министър председател Бойко Борисов и сръбския министър председател Александър Вучич. Той изясни, че на срещата на високо ниво в Солун е поканен и ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер, оповестява Канал 3.

”Ние поддържаме сръбската самодейност за Европейския съюз. Имат воля да изпълнят всички условия по предприсъединителната процедура”, съобщи Ципрас.

Вучич от своя страна благодари за поддръжката от страна на Ципрас и Борисов за поддръжката в европейския курс на Сърбия. Той изясни, че са разговаряли за инфраструктурни планове и по какъв начин да улеснят бизнеса.

”Трите ни страни дружно са три пъти по силни”, съобщи Вучич.

”Говорихме си, че би трябвало да има вероятност. В нашето европейско семейство сме отчели, че Балканите са неустойчив район. Сега като, че ли всичко е по-спокойно, само че това не ме успокоява. Амбицията на други страни в политическите системи на балканските страни ме тормози. Минали са години от войните. Нямаме нищо срещу да ни обичат, само че да имат директна интервенция тук, ме тормози. След срещата в Триест съм малко по-спокоен. Много още би трябвало да се желае от трите страни. Не бива да се повтаря модела на някогашна Югославия. Всяка страна на балканите би трябвало да има достъп до другите държави”, сподели Борисов.

" Моя фантазия е да имаме жп линии, които да свързват страните ни, означи българският министър председател. Трите народа дружно сме 10 пъти по-силни, тъй като сътворяваме такива вероятности на района, че и другите страни в Западна Европа ще имат интерес от това. Имаме редкия късмет да заместим Англия, която напуща съюза “, сподели Блорисов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР