Срещата днес в Сочи между президентите на Русия и Беларус

...
Срещата днес в Сочи между президентите на Русия и Беларус
Коментари Харесай

Путин и Лукашенко не се споразумяха по петролния спор, но играха хокей

Срещата през днешния ден в Сочи сред президентите на Русия и Беларус - Владимир Путин и Александър Лукашенко, завърши без съглашение за разрешаване на петролния спор, който усложнява обичайно здравите връзки сред двете съюзни прилежащи страни, съобщи ДПА.

" Решихме да продължим нашия диалог не на четири очи, а с тези, които вземат участие в процеса ", сподели беларуският водач Лукашенко след срещата, представен от неговата канцелария.

Приключвайки срещата, Путин и Лукашенко отидоха в развлекателния център " Галактика " в Красна поляна, където излязоха на леда за присъединяване в другарски хокеен мач. Двамата играят за един и същи тим.



Путин по традиция играе с екип на националния тим под номер 11, а Лукашенко - с хокейна блуза с номер 01 в цветовете на беларуското знаме.

В мача играе и синът на беларуския президент - Николай, с номер 31.

Путин и Лукашенко играха в хокеен мач и през февруари м.г. по време на тридневните двустранни договаряния.

Междувременно ТАСС заяви, че съветската държавна делегация за договарянията е пристигнала в Сочи с 9 часа забавяне заради неподходящите метеорологични условия в Москва и Сочи.

Правителственият аероплан, изхвърчал от Москва, е бил пренасочен към аварийно летище в курорта Минералние води, който е много надалеч от Сочи. Делегацията, летяла с него, включва прессекретаря на Путин - Дмитрий Песков, вицепремиера Алексей Оверчук, министъра на енергетиката Александър Новак и първия заместник-министър на икономическото развиване Михаил Бабич, които са се включили към договарянията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР