Срещата беше проведена след отправен сигнал от Национално дружество традиция

...
Срещата беше проведена след отправен сигнал от Национално дружество традиция
Коментари Харесай

Назначиха експертизи за иззети от патриотично дружество оръжия

Срещата беше извършена след насочен сигнал от Национално сдружение традиция до основния прокурор, във връзка на който бяха изискания спомагателни материали и информация от Министерство на вътрешните работи. Освен сигнала, на 1 ноември пред Съдебната палата в София се организира митношествие и проява на членове на сдружението. В резултат от осъществената инспекция се оказа, че при започване на октомври на територията на цялата страна е била извършена профилирана интервенция на ГДБОП с формален предлог трафик на културни полезности, в съответния случай вероятно оръжия иекспонати, които съставляват исторически полезности. Това сподели основният прокурор Сотир Цацаров следсреща с управлението на Национално сдружение "Традиция ", съобщи кореспондент на Novini.bg

На процедура обаче осъществените дейности са засегнали освен положителното име на Национално сдружение "Традиция ", само че и доста негови членове, които са подложени на претърсвания, изземвания от техни сбирки. Проведохме тази среща, с цел да покажем напълно ясно – както ние като прокуратура, по този начин и сътрудниците от Министерство на вътрешните работи, че нашите институции смятат Дружество "Традиция " за родолюбива, патриотична организация, чиято активност заслужава единствено поддръжка и почитание. Българската страна търябва да оказва цялостна поддръжка на сходни патриотични иницативи, съобщи Цацаров.

Цацаров за Радев: Няма мрачен подтекст в отхвърли да подпише декрет за Гешев

Едновременно с това, бяха набелязани съответни ограничения, свързани с това, конфискуваните оръжия неотложно да бъдат подложени на съответни експертни дейности и в случай че се окаже, че те не нарушават наредбите на закона, неотложно да бъдат върнати на членовете на сдружението от които те са конфискувани, разясни основният прокурор.

Удовлетворени сме, че управлението на сдружението напълно ясно взе позиция, че в случай че има нарушавания на закона, всеки би трябвало да носи своята отговорност, само че страната не би трябвало да прави дейности, с които на процедура да дава знаци, които една страна никога не би трябвало да дава спремо хора, които пазят националния интерес. Опитваме се да кажем и на членовете на "Традиция ", а и на българските жители, че дружно с тях сме на една и съща страна, сподели още Сотир Цацаров.

Сотир Цацаров с детайлности за изборните нарушавания
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР