Срещаме ви с Миглена Брайнова - майка на 4-годишния Никола,

...
Срещаме ви с Миглена Брайнова - майка на 4-годишния Никола,
Коментари Харесай

Малкият Никола се нуждае от жизнено необходима рехабилитация, за да не атрофират мускулите му

Срещаме ви с Миглена Брайнова - майка на 4-годишния Никола, който страда от спинална мускулна недоразвитост. Диагнозата е сложена, когато момчето е на 8 месеца. Заболяването визира главно мускулите, защото липсва протеин в гръбнака. " Българската Коледа " оказва помощ на фамилията със средства за рехабилитация, която е витално нужна за детенцето, с цел да не атрофират мускулите му.

У дома Никола се придвижва с инвалидна количка, а на открито - посредством количка с дистанционно управление, която е по-сигурна и безвредна.

Цената на една интелигентна инвалидна количка, и то втора ръка, която да се употребява отвън дома, е от порядъка на 7 хиляди лв.. Миглена споделя, че в множеството европейски страни инвалидните колички и така наречен вертикализатори се дават на нуждаещите се деца гратис. Лечение съществува и за диагнозата на дребния Никола. За страдание, лекуването към момента не се ползва в България и е доста скъпо, по тази причина фамилията на момченцето обмисля да емигрира в Австрия, където то е гратис.

В България няма публична статистика какъв брой деца страдат от болестта на Никола, само че пък има доста хора, които се включват в самодейността „ Българската Коледа “ и желаят да им оказват помощ.

Единственото предпочитание на Миглена за Коледа е дребният Никола да оздравее.

Да станеш донор на " Българската Коледа " пък е още по-лесно. Просто изпрати SMS на номер 1117 за М-Тел, Vivacom и Telenor. С всеки SMS дарявате 1 лев на дете в неволя . И не забравяте - акцията " Българската Коледа " не приключва с коледните празници. SMS на 1117 можеш да изпратиш през цялата календарна година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР