Срещаме ви с едно семейство с малък бизнес. Вижте как

...
Срещаме ви с едно семейство с малък бизнес. Вижте как
Коментари Харесай

Как се борят с кризата хората с малък бизнес?

Срещаме ви с едно семейство с дребен бизнес. Вижте по какъв начин се борят с рецесията и по какъв начин одобряват ограниченията на страната.

С три деца, три заема и три обекта чартърен – по този начин изключителното състояние заварва семейство Джурелови.

Затворили заведението, което им носи доходи и разчитат на магазинчето за кафе в центъра на Ямбол.

„ Работим на към 20% от оборотите, които сме осъществили досега. Хората просто не излизат. Тези, които са на работа са прекомерно уплашени с цел да идват при нас. Оцеляваме ден за ден “, споделя Богдана Джурелова.

Двамата с мъжа ѝ напуснали добре платена работа, с цел да развият личен бизнес. Сега се тормозят да не изгубят дома си, закупен с ипотечен заем.

„ Стрес, стрес и лишения… ние нямаме различен ход. Тепърва да почна да шия маски или да въвеждам контрабанден дезинфектант – какво да върша ", разгласи дамата.
За да оцелеят са освободили четирима чиновници. Работят сами, а Богдана, която е в майчинство, оставя най-малкото дете при по-големите. Разочаровани са от ограниченията на страната.

„ Честно казано аз не чаках нищо от страната. Но не чаках и да ни принуди да плащаме 40% плюс осигуровка на хора, които не работят, тъй като ние не работейки, няма от кое място да ги вземем “. Това е коментарът на Богдана Джурелова за мярката „ 60/40 “.
Работодателите към този момент могат да аплайват за помощ по схемата „ 60/40 “ Заявления за безработица пък могат да се подават и онлайн
„ Ние не желаеме някой да ни дава някакви пари. Ние просто желаеме гаранции от страната пред банките “, добавя Николай Джурелов.

При строги икономии средствата за живот на фамилията ще стигнат за месец.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР