Среща за обсъждане на предстоящ проект за адаптация към климатичните

...
Среща за обсъждане на предстоящ проект за адаптация към климатичните
Коментари Харесай

Община Стара Загора кани на среща за Експертно обсъждане на предстоящ проект за адаптация към климатичните промени

Среща за разискване на иден план за акомодация към климатичните промени ще се организира на 14 юли, от 11:00 часа в Зала 2 на Общинска администрация Стара Загора.

Целта на срещата е да бъде показана и разисквана с експертната общественост на града концепцията за капиталова мярка „ Зелени решения за междублоково пространство в кв. Железник за превъзмогване на „ Градския топлинен остров “, която следва да бъде осъществена.

По време на събитието ще се обсъдят съответните хрумвания и ще се съберат експертни отзиви за детайлите на нейната реализация и благоприятни условия за използването й и на други места. Ще бъде показан метода, по който се стига до тази концепция, разбора за нейната изпълнимост и адекватност, както и съответните капиталови действия.

Община Стара Загора е една от осемте български общини сътрудници на Националния поверителен екофонд и Националната асоциация на локалните и районни управляващи на Норвегия в план „ Прилагане на новаторски ограничения за намаляване и акомодация към изменението на климата в общините в България “, финансиран в границите на Програма „ Опазване на околната среда и климатичните промени “ на Европейското икономическо пространство (ЕИП). Фокусът на плана е акомодация към климатичните промени в градска среда и е в осъществяване на Националната тактика за акомодация към климатичните промени. В нея за тези осем града въз основата на научна информация и разбори са разпознати като съществени закани резултатът на градския топлинен остров, улични наводнения вследствие на значителни превалявания, последвани от дефицит на вода заради суша, както и градски свлачища, които се задействат вследствие на значителни превалявания.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР