Среща с унгарския премиер Виктор Орбан не е разрешила проблемите,

...
Среща с унгарския премиер Виктор Орбан не е разрешила проблемите,
Коментари Харесай

Проблемите с партията на Орбан не са разрешени, обяви ЕНП

Среща с унгарския министър председател Виктор Орбан не е разрешила проблемите , което би могло да значи изгонването на неговата националистическа партия ФИДЕС от Европейската национална партия (ЕНП). Това разгласи Манфред Вебер, който е ръководител на групата на ЕНП в Европейския пърламент, съобщи " Ройтерс ".

Вебер изиска от ФИДЕС неотложен и непрестанен завършек на акциите срещу Европейския съюз на Орбан, възобновена поддръжка от унгарското държавно управление за Централноевропейския университет, учреден от демократичния финансист Джордж Сорос, да остане в Будапеща и опрощение на партиите от ЕНП.
 Орбан: ФИДЕС може да излезе от ЕНП
Орбан: ФИДЕС може да излезе от ЕНП

Дебатът може да завърши с това, че ФИДЕС ще откри мястото си не във, а отвън ЕНП

" Днес диалозите ми с премиера Орбан имаха градивна атмосфера, само че проблемите към момента не са решени ", посочи в Будапеща немският реакционер Вебер.

" Трябва въпреки всичко да оценим и обсъдим измежду партиите членки на ЕНП идните решения. Ние като ЕНП имаме ясни фундаментални полезности и по тези полезности не може да се договаря с нас, тъй че те би трябвало да бъдат зачитани от всички партии членки на ЕНП, също по този начин и от ФИДЕС. Все още има три критерия (искания), за които настоявах ", настоя Вебер.

Засега няма коментар от страна на Орбан или ФИДЕС.
 Унгарски ежедневник приканва
Унгарски ежедневник приканва " Фидес " на Орбан да напусне ЕНП

" Фидес " да сплоти силите си с европейските националисти, предлага медията

Унгария разгласи, че билбордове, обиждащи Сорос и Централноевропейския университет, ще бъдат сменени тази седмица с други, рекламиращи проекта на Орбан за повишение на раждаемостта, а старите са били покрити в столицата през днешния ден.

Централноевропейският университет разгласи през декември, че е бил заставен да напусне Унгария след дългогодишна битка сред Сорос, американски милиардер евреин от маджарски генезис, който поддържа демократични дела посредством благотворителните си организации, и дясното, антиимигрантско държавно управление на Орбан.

Университетът, който възнамерява да стартира преместването си във Виена в прилежаща Австрия от септември, съобщи през вчерашния ден, че изгонването му от Унгария към момента е в действие.
 ДБГ предлага да се отстранят
ДБГ предлага да се отстранят " популиста " Орбан и партията му от ЕНП

Заради изцяло несъвместими дясноцентристки полезности и акция против Юнкер
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР