Среща с живущи в квартал АПК проведе заместник-кметът на Община

...
Среща с живущи в квартал АПК проведе заместник-кметът на Община
Коментари Харесай

Обмислят промяна в организацията на движението в старозагорския квартал АПК 

Среща с живущи в квартал Административнопроцесуален кодекс организира заместник-кметът на Община Стара Загора с сектор " Транспорт, непорочност и екология " Йордан Николов. Повод за нея бяха голям брой въпроси на жителите на квартала за организацията на придвижването в региона.
На срещата бяха разисквани разновидности, които да облекчат придвижването на моторни транспортни средства (МПС) и ограничения за сигурността на движението за пешеходците. Участниците се сплотиха към концепцията да се изгради нова пешеходна пътека на бул. " Св. Патриарх Евтимий " наоколо до ул. " Ален мак ", а пътеката до Професионалната гимназия по ветеринарна медицина " Иван Павлов " да се отстрани. Ще бъде направено задание за правене на план за реализацията ѝ.
Йордан Николов напомни, че сега се изготвя Генерален план  за организация на придвижването, който включва всички типове превоз и главната му цел е да спомогне за понижаване на травматизма по пътищата, посредством разбор и понижаване на сериозните сектори. Особено внимание се обръща на зоните към учебни заведения, детски градини и ясли, лечебни заведения, които генерират и концентрират повече пешеходен трафик.
На срещата участваха и Росица Копривчина, шеф на Дирекция " Транспорт, непорочност и екология " в общинската администрация, началникът на отдел " Транспорт " Бояна Делчева, началникът на бранш " Пътна полиция " към Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи (ОДМВР) в регионалния град Бончо Славов, представители на компанията, изготвяща Генералния проект за организация на придвижването в Стара Загора, както и представители на компанията, отговаряща за светофарните уредби в града.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР