Среща разговор със световноизвестния писател Майк Викинг ще се състои

...
Среща разговор със световноизвестния писател Майк Викинг ще се състои
Коментари Харесай

Световноизвестният писател Майк Викинг ви очаква в Тракарт

Среща диалог със световноизвестния публицист Майк Викинг ще се състои на 28 март, сряда, в Културен център „ Тракарт “, подлез „ Археологически “. След над половин милион продадени екземпляра от „ Малък справочник по хюга “, Майк Викинг се завръща с нова книга, в която разкрива дребни секрети за щастието, събирани от всички краища на света.

„ Малък справочник по люка “ беше издадена от ИК „ Хермес ”  на 20 март – Международен ден на щастието, а на 28 март бестселъровият създател ще се срещне с  феновете си в Пловдив.

Майк Викинг е изпълнителен шеф на Института за проучване на щастието в Копенхаген и водещ специалист по въпросите на щастието. В работата си за по-доброто схващане на щастието, субективното благоденствие и качеството на живот, Майк пътува до доста места по

целия свят, с цел да открива и изследва световните трендове на виталната задоволеност. Само човек, изцяло предан на щастието, би могъл да седи в кафенета в разнообразни точки на света и да брои усмивките на минувачите!

Малък справочник по люка

Никой не знае повече за щастието – или както датчаните го назовават: lykke (люка) – от Майк Викинг, изпълнителен шеф на Института за проучване на щастието в Копенхаген и създател на международния бестселър „ Малък справочник по хюга “. Макар да има вяра, че можем да научим доста от датчаните по какъв начин да се радваме на дребните неща, той е уверен, че ключовете към щастието се намират на доста места по света.

В този справочник Майк Викинг ни повежда на странствуване в търсене на тези ключове. Любопитните хрумвания и практики от всички краища на планетата – от Япония и Австралия до Холандия и Англия, ни дават лесноприложими хрумвания по какъв начин да намерим повече естетика и смисъл в всекидневието си.

В „ Малък справочник по люка “ ще намерите забавна информация и потребни препоръки: по какъв начин да се сближите със съседите и вземате ефективно присъединяване в локалната общност; по какъв начин да се забавлявате изцяло безплатно; по какъв начин да повишите щастието си в ежедневието; по какъв начин да помагате на останалите да са щастливи.

Независимо дали ще се включите в благотворителна самодейност, или ще сторите импровизиран акт на доброта, тази книга ще ви подтикне да внесете повече люка освен в своя живот, само че и в живота на другите.

Цитати

***

Приятната топлота на мартенското слънце, греещо над красивите заснежени планински върхове, доста се приближава до концепцията за благополучие.

***

В съвсем всички култури по света огънят и храната събират хората. А от време на време би трябвало да запалителен просто една свещ, с цел да създадем чувство за единодушие на масата за вечеря.

***

…богатството не се равнява на размера на банковата сметка, а зависи от мощните ни връзки с другите хора, здравето на околните ни и благодарността за това, което имаме.

***

Подобно на множеството неща, колкото повече притежаваме от обещано нещо, толкоз по-малко наслада ни носи то.

***

...идеалният летен следобяд включва книга и одеяло, постлано под сянката на някое дърво.

***

Всички родители по света желаят за децата си едно и също нещо: да са здрави. Когато сме здрави, можем да се забавляваме, да се впускаме в завършения и да търсим щастието.

***

Развита страна не е тази, в която бедните имат коли, а тази, в която богатите употребяват публичния превоз.

***

Поемате надълбоко мирис и дробовете ви се изпълват с мокър, пресен въздух. Листата на дърветата имат оня несравним цвят от първите седмици на пролетта, а слънчевите лъчи се прокрадват през тях, до момента в който постепенно вървите из гората.

***

Четенето на книги като метод да се помогне на хората да позволяват житейските си проблеми, съществува от дълго време. Още в Древен Египет и Гърция са вярвали, че книгите имат лечебна мощ, и над вратите на библиотеките имало специфични надписи, които уведомили посетителите, че пристъпват на място за излекуване на душата... Казано по-просто, четенето е... психотерапия.

***

Не единствено обществото става по-щастливо, когато сме загрижени един за различен. Ние самите се усещаме по-добре.

***

Хората не могат да бъдат същински щастливи, в случай че нямат чувството, че сами направляват живота си.

 

 

 

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР