Среща на върха на лидерите на Северна Македония, Сърбия и

...
Среща на върха на лидерите на Северна Македония, Сърбия и
Коментари Харесай

Заев, Вучич и Рама отново се срещат, този път в Охрид

Среща на върха на водачите на Северна Македония, Сърбия и Албания ще се организира през днешния ден в Охрид.

Сръбският президент Александър Вучич и министър председателят на Албания Еди Рама дойдоха през вчерашния ден в Охрид, където по-късно през днешния ден ще беседват с премиера на Северна Македония Зоран Заев.

Очаква се съществена тематика да бъде отлагането на решението на Европейски Съюз за започване на присъединителни договаряния със Северна Македония и Албания.

Тримата водачи също така ще продължат диалозите, стартирани преди един месец в Нови Сад, за унищожаване на пречките за свободно придвижване на артикули, услуги, капитал и хора сред трите страни - по този начин наречената самодейност „ мини Шенген “.

Към тях ще се причислят също Денис Звиздич, ръководител на Съвета на министрите на Босна и Херцеговина, и министърът на стопанската система на Черна гора Драгица Секулич.

Срещата на водачите от Западните Балкани ще бъде последвана от пленарно съвещание с присъединяване на представители на интернационалните организации и институции, измежду които Европейската банка за възобновяване и развиване, Съветът за районно съдействие, Европейската комисия, Световната банка и Европейската капиталова банка.

Очаква се Зоран Заев, Александър Вучич и Еди Рама да дадат взаимна конференция след срещите.

Мерките за сигурност във и към Охрид са засилени поради събитието, отбелязва МИА.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР