Среща на Светия Синод на БПЦ начело с Негово Светейшество

...
Среща на Светия Синод на БПЦ начело с Негово Светейшество
Коментари Харесай

Патриарх Неофит и министри разговаряха за реставрацията на катедралата „Св. Александър Невски"

Среща на Светия Синод на БПЦ отпред с Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и министрите на районното развиване и благоустройството Николай Нанков и на културата Боян Банов се състоя през днешния ден в Синодната палата. Тя бе проведена във връзка със състоялата се на 6 декември среща на министър-председателя Бойко Борисов с Патриарх Неофит за реставрацията на патриаршеската катедрала „ Св. Александър Невски ".

Днес бяха разисквани съответни разновидности за главната реорганизация и реституция на храма и набелязани стъпките за тяхното реализиране.

Министрите увериха синодалните архиереи, че ръководените от тях ведомства, както и цялото държавно управление отпред с премиера Борисов, ще спомагат на всички стадии от реализирането на това дело и подготвеност неотложно да се пристъпи към проучване на постройката и набелязване на нужните действия по реставрацията й.

Бе изразена признателност от страна на патриарх Неофит и синодалните митрополити за положителното взаимоотношение с страната и съдействието от страна на министерствата при построяването и поддържането на храмовете и манастирите на БПЦ-БП.

В хода на диалога бяха повдигнати и въпроса за паспортизацията на храмовете и другите здания на Българската православна черква, въпроса за неотложния ремонт на постройката на Богословския факултет в София и други

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР