Среща на представители на ООН, Русия, Турция и Украйна, в

...
Среща на представители на ООН, Русия, Турция и Украйна, в
Коментари Харесай

Чавушоглу: Контактната група на ООН по хуманитарни въпроси може да се събере в следващите дни

Среща на представители на Организация на обединените нации, Русия, Турция и Украйна, в границите на контактната група по филантропични въпроси, може да се състои в околните дни, сподели в сряда турският външен министър Мевлют Чавушоглу, оповестява

„ Планираме среща на техническо равнище през идващите дни “, съобщи Чавушоглу. Мястото на срещата не е посочено.

Ръководителят на турското външно министерство напомни, че генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш е предложил да се сътвори група.

Като част от осъществяването на тази самодейност заместник-генералният секретар на Организация на обединените нации Мартин Грифитс посети Анкара на 9 май и разиска с турските управляващи вероятностите за образуване на контактна група по филантропични въпроси.

На 24 февруари съветският президент Владимир Путин разгласи специфична военна интервенция в Украйна в отговор на молбата на водачите на републиките на Донбас за помощ. Той акцентира, че проектите на Москва не включват окупацията на украински територии, задачите са демилитаризация и денацификация на страната. След това Съединени американски щати, страните от Европейски Съюз, Англия, както и редица други страни постановиха наказания против съветски физически и юридически лица, а също по този начин ускориха доставките на оръжие за Киев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР