Среща, на която ще бъдат обсъдени исканията на превозваческите фирми,

...
Среща, на която ще бъдат обсъдени исканията на превозваческите фирми,
Коментари Харесай

Превозвачите на среща с кмета на Пловдив, умуват за градския транспорт

Среща, н а която ще бъдат разисквани настояванията на превозваческите компании, обслужващи всеобщия градски превоз в Пловдив , ще се състои през днешния ден сред кмета на града Иван Тотев и шефовете на сдруженията.

Вчера от транспортния отрасъл заплашиха с банкрути, в случай че дотациите, които получават от градската хазна, не им бъдат увеличени с най-малко 1 милион лв.. Според Тотев обаче, пари не могат да се дават без ясни причини и обезпечаването на качествена услуга за потребителите. Заради разногласието си с община Пловдив, тримата огромни пловдивски превозвачи бяха на среща с регионалния шеф Здравко Димитров, който инициира днешната полемика.

Петко Ангелов, Веселин Дошков и Атанас Чолаков-собствениците на трите огромни превозвачески компании в града на тепетата , сигнализираха, че има заплаха Пловдив да остане без градски превоз, защото били работили на загуба.

Заради това, както и поради изказванията им, че връзка с локалната администрация липсва, те упорстват за помощ от страната. Градоначалникът обаче е безапелационен, че в случай че няма задоволително стимулирани и обосновани доводи от страна на превозвачите, няма и причина да им се усилват дотациите. -->

Той още веднъж насочи упреци към качеството на услугата, която компаниите оферират и напомни, че е неприемливо в летните жеги д а не се пускат климатици в автобусите, поради икономии. 

По думите му, тъкмо транспортните компании са отговорни за неработещата система за електронно таксуване, защото не са оборудвали рейсовете си с нужната за задачата техника.

Припомням, че от тази година дотацията, която получават превозвачите в Пловдив беше увеличена на 7 милиона лв.. Компенсациите, които бяха планувани преди този момент в бюджет 2019 за компаниите, обслужващи градския превоз, възлизаха на 6 милиона лв..

Според договорите с локалната администрация, при несъблюдение на над 96% от курсовете, компаниите биват глобени. Глоба е планувана и при неотопляне и неохлаждане на градските автобуси.

Превозвачите настояват, че вместо обезпечената дотация от 1,94 лв. на километър пробег по контракт, те получават с 44 стотинки по-малко
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР