Срешенията за изпращане на териториалните планове за справедлив преход в

...
Срешенията за изпращане на териториалните планове за справедлив преход в
Коментари Харесай

Костадинов: Протестните действия на енергетиците в Старозагорско ще продължат

С решенията за изпращане на териториалните проекти за обективен преход в Брюксел и приемането на пътната карта за климатична индиферентност безусловно беше заровена българската енергетика.

Това сподели пред публицисти водачът на политическа партия " Възраждане " Костадин Костадинов, който беше формален посетител на откриването на войнишки монумент в казанлъшкото село Шейново. Той разяснява, че чака още митинги на енергетици и миньори, макар че през вчерашния ден беше анулирана блокадата на основни пътни артерии в старозагорско.

По думите му " дружно с българската енергетика се погребаха и 27 хиляди работни места, прибилизително още толкоз от съпътстващите промишлености и настрана от това всички, които се препитават от тези работни места, тъй като не са наранени единствено служащите, а и техните фамилии ". Според него от тези решения директно или индиректно са наранени сред 150 и 200 хиляди души в област Стара Загора, което е към 50-60 на 100 от популацията на региона.

" Това е може би най-масовият геноцид, осъществяван в България от времето на турското иго насам ", сподели Костадинов. Лидерът на " Възраждане " акцентира, че хората, които стачкуваха и ще продължат да го вършат, заслужават поддръжка.

Костадинов разяснява още, че политиците би трябвало непрекъснато да влагат средства в разкриване на монументи. Това би трябвало да прави и всеки българин, тъй като паметниците пазят историята, когато няма кой да я опише, счита той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР