Средствата за защита на заетостта щяха да работят по-добре, ако

...
Средствата за защита на заетостта щяха да работят по-добре, ако
Коментари Харесай

Димитър Манолов: Мерките за подкрепа на заетостта не са гарантирани финансово

" Средствата за отбрана на заетостта щяха да работят по-добре, в случай че бяха адресирани непосредствено към изложителите, а не минаваха през предприятията ", съобщи президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов в студиото на " Денят ON AIR " на телевизия Bulgaria ON AIR.

Той добави, че мярката " 60/40 ", бидейки незадоволително гъвкава, е дала опцията през нея да се покриват други разноски, с изключение на тези за заплати на служащи и чиновници.

" Тези 50 лв., раздавани на всеки човек, не са най-хубавият метод към този проблем ", акцентира Манолов.

Президентът на КТ " Подкрепа " означи, че за някои хора тези 50 лв. са жизненоважни.

" Мерките за поддръжка на заетостта не са обезпечени финансово. Чуха се две неща - първо - че май някой не харесва тези ограничения въобще като такива, и второ - към този момент като опрощение - май са достигнати разходните тавани. Когато някой не желае да направи нещо, стигаме до там, че няма пари ", посочи Манолов.

Относно по какъв начин са били събрани парите за пенсионерите, той съобщи, че най-вероятно е станало през преструктуриране на бюджета.

" Сегашните ограничения дават опцията да ползваш средства без да имаш чак такава потребност. Ако тези средства, бяха предоставени непосредствено на служащ - в случай че работиш - получаваш, в случай че не работиш - не получаваш, в случай че те се съгласят да чуят това, което аз през днешния ден им споделих, даже може да им останат пари ", безапелационен е президентът на КТ " Подкрепа ".

Манолов добави, че един изтрезнял диалог по тематиката за актуализацията на бюджета е бил наложащ.

" Аз съм чувал от всевъзможни хора, включително и от средите на тогава ръководещите от ГЕРБ, че запасите са изчерпани. Чувал съм от същите среди, само че и от техни съперници, че това не е по този начин ", добави още той пред Bulgaria ON AIR.

Манолов съобщи, че министърът на финансите принадлежи към политическа група, която е душманин на мините.

Относно Плана за възобновяване, президентът на КТ " Подкрепа " добави, че колкото по-рано го внесем, толкоз по-скоро ще завърши дебатът по него и ще постъпят средствата в България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР