Средствата за Турция, които ЕС отпуска за бежанците, са били

...
Средствата за Турция, които ЕС отпуска за бежанците, са били
Коментари Харесай

Андрей Новаков: Пречка пред приемането на бюджета на ЕС бяха средствата за Турция

Средствата за Турция, които Европейски Съюз отпуска за бежанците, са били главната спънка пред бюджета на Европейски Съюз за идната година, сподели за „ Хоризонт “ евродепутатът от ЕНП Андрей Новаков, който взе участие в договарянията за неговото образуване:

" Там нямаше безусловно никакво съгласие като даже на моменти в петък делегацията на Екологичен потенциал напусна договарянията. Дотолкова нямаше диалогичност, дотолкоз нямаше никаква еластичност от двете страни. Това беше препъни камъка, който наклони везните. Мисля, че щяхме да се разберем и за финансирането на програмата ЕРАЗЪМ, и за неизползваните средства, само че инструментът за Турция се оказа " огромната хапка ". "

Преговорите сред Съветът на Европейски Съюз и Европейския парламент се провалиха късно през нощта в понеделник против вторник. Другото перо, по което двете институции не реализираха единодушие, беше за финансирането на плановете в областта на научните проучвания от програмата „ Хоризонт 2020 “. Какво следва оттук насетне и дали случилото се ще засегне България - чуйте в изявлението с евродепутата Новаков, което ще бъде излъчено в предаването „ Преди всички “. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР