Средствата за пострадалите от експлозията в руския град Магнитогорск и

...
Средствата за пострадалите от експлозията в руския град Магнитогорск и
Коментари Харесай

Слухове за атентат плъзнаха в Магнитогорск

Средствата за потърпевшите от детонацията в съветския град Магнитогорск и за фамилиите на починалите ще стартират да се изплащат на следващия ден, щом стартират работа банките в Русия. Това заяви пред публицисти губернаторът на Челябинска област Борис Дубровски, написа "Комерсант ". Близо 6,6 милиона рубли (около 83 000 евро) са преведени досега по сметката за подкрепяне на всички наранени от нещастието на 31 декември, когато десететажен блок в града отчасти рухна и десетки починаха, показва вестникът.

"Комерсант " напомня, че са се появили информации в съветски уеб сайтове, че органите на реда разглеждали версията за терористичен атентат, чиито причинители може да са починали в маршрутка, експлодирала в града на 1 януари. Федералното разследване обаче съобщи, че на местопроизшествието не са открити следи от взривни субстанции. Приоритетна версия остава хипотетичната детонация на битов газ, акцентира изданието, само че добавя, че в Магнитогорск е въведен режим на изключителна обстановка и на мястото работи следствен екип от над 100 души, в това число специалисти от федералния център. Градът бе посетен от президента Владимир Путин, там дойде и шефът на Следствения комитет в Москва Александър Бастрикин. Изпод руините в Магнитогорск до момента са извадени 37 натрупа, в това число на 6 деца. Спасени са шестима души, измежду които две деца. Съдбата на четирима души към момента е незнайна. Такива бяха тази заран данните на съветското министерство на изключителните обстановки, обобщава "Росийская газета ".

Според Интерфакс през нощта са открити телата на две дами и на един мъж. Полът на 37-ата жертва още не се оповестява, прибавя всекидневникът. Разпознати са към този момент 21 починали, цитира "Ведомости " пост на губернатора Дубровски в Телеграм. Петима от потърпевшите към момента са в лечебни заведения съгласно локалните здравни управляващи, добавя вестникът. Жителите на града, оживели след шока, засвидетелстваха същинско състрадание. Но имаше и такива, които не се погнусиха да спекулират с болката на хората в Русия и да употребяват нещастието за лични цели, написа "Взгляд ". "Първата реакция на жителите бе цялостен потрес, втората - цялостно състрадание.

Още през първите часове хората започнаха да носят топли облекла за оживелите, да им оферират помощ. За денонощие се събра в пъти повече от нужното, хората даже са помолени да не носят повече помощи. Социалните мрежи незабавно се изпъстриха със известия: "Имам празен апартамент, мога да пусна в него бедстващо семейство ". Собствениците на хотели предложиха настаняване при тях, споделя кореспондентката на уеб страницата Ura.ru Албина Золотухина, която е от Магнитогорск.

"Взгляд " също се стопира на казуса с популяризираните клюки за атентат, само че добавя, че в тази тенденция хората към този момент се успокояват. Но всички породени от човешката активност произшествия и произшествия, които ще се случат в Русия, в този момент ще бъдат съпровождани с информация, съзнателно и редовно подхвърляна от украинските подразделения за психически интервенции, ръководени непосредствено от американските и английските специфични служби. Сега това е непрекъснат съпътстващ резултат ", твърди Максим Григориев, който е ръководител на Фонда за проучвания на проблемите на демокрацията и член на Обществената палата. "Ясно е с каква цел се прави това. Да се месят във вътрешните работи на Русия, да влошат отношението към властта и да основат чувството, че в Русия се случват доста отрицателни събития ", споделя общественикът, представен във "Взгляд ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР