Средствата за модернизация на военните самолети МиГ-29, предвидени в бюджета

...
Средствата за модернизация на военните самолети МиГ-29, предвидени в бюджета
Коментари Харесай

Парите за ремонта на МиГ-овете отиват за военните летища и университети

Средствата за рационализация на военните самолети МиГ-29, планувани в бюджета за тази година, отиват за поддръжка на осведомителните и навигационни системи на военните летища и за поправки на здания на военните университети.

Това е решило държавното управление на 22 декември. Информацията за постановлението, което е утвърдено неприсъствено от министрите, беше публикувана в петък, 29 декември, от държавната пресслужба. Кабинетът е решил 53.4 млн. лв., заложени в бюджета за тази година за финансиране на модернизацията на МиГ-овете, да бъдат разпределени за други потребности на Министерството на защитата. Парите обаче няма по какъв начин да бъдат изхарчени за това, защото поръчката за ремонта беше спряна поради тъжба.

Основната част от средствата отиват за обезпечаване на действия в региона на защитата. По бюджета на Министерството на защитата се отпускат 23 млн. лева, от които за поддръжка на хардуера на информационните, осведомителните и навигационните системи на летища на Военновъздушните сили – 20 млн. лева Други 2 млн. лева за поправки на летищата. За реконструкцията на постройката на работа " Военна информация “ " ще отидат 1 млн. лева

За ремонтни действия в държавните висши военни учебни заведения посредством бюджета на Министерството на защита се трансферират28 млн. лева От тях за Военната академия " Г. С. Раковски " се отпускат 7 млн. лева, за Националният боен университет " Васил Левски " – 16 млн. лева, и за Висшето военноморско учебно заведение " Н. Й. Вапцаров " – 5 млн. лева

Част от парите отиват по бюджетите на няколко общини. Предвидени са и средства за рехабилитация на общинската пътна мрежа на община Елин Пелин на стойност 1 млн. лева Такава сума е утвърдена и за възобновяване и рехабилитация на улици в Златарица и в с. Горско ново село. На община Аксаково се дават 400 000 лева за придобиване на последните три етажа от административната постройка на кметството.

Процедурата за ремонт на МиГ-овете беше спряна поради тъжба в Комисията за защита на конкуренцията от украинската компания " Укринмаш ". Цялата стойност на поръчката е 82 млн. лв. и тя трябваше да бъде предоставена на съветската " РСК МиГ ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР