"Средствата за магистрала „Хемус“ за тази година бяха умишлено оставени

...
"Средствата за магистрала „Хемус“ за тази година бяха умишлено оставени
Коментари Харесай

Гроздан Караджов: Държавата дължи над 130 милиона по инхаус договори

"Средствата за автомагистрала „ Хемус “ за тази година бяха съзнателно оставени като нулеви, тъй като се чака позволение на заплетения проблем с инхаус договорите. "

Това означи в предаването „ Тази неделя “ по министърът на районното развиване Гроздан Караджов.

По думите му страната дължи над 130 милиона на компаниите, които работят по инхаусдоговори – това са участници освен в строителството на Автомагистрала „ Хемус “, а и на скоростния път Мездра – Ботевград.

Работим върху вид, при който да се трансформират тези контракти от инхаус в същински строителни контракти, означи още районният министър. Инхаусдоговорите са със противоречиво законово положение по неговите думи.

„ Трябват ни същински строителни контракти, при които изпълнителите, т.е. строителните компании, които и в този момент работят върху автомагистрала „ Хемус “, ще носят гаранцията за издигнатото “, изясни министър Гроздан Караджов.

„ Иначе сега страната си заплаща, държавната компания „ Автомагистрали “ проформа се води реализатор на строителството - т.е. отново страната носи всички гаранции за пътя. Един да работи и строи, а различен да носи гаранциите, и то това да сме отново ние данъкоплатците, не ми се коства преференциално и оправдано “, разяснява той.

Според него всичко е доста неприятно маскирано и не до дъно юридически вярно. „ Няма по какъв начин да продължим по този юридически несъвършен метод да строим автомагистралата “, съобщи Гроздан Караджов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР