Средствата за хотелиерите, които са настанили украински граждани, ще се

...
Средствата за хотелиерите, които са настанили украински граждани, ще се
Коментари Харесай

На хотелиерите, настанили бежанци, ще се плаща месечно

Средствата за хотелиерите, които са настанили украински жители, ще се изплащат месец за месец и първият интервал е от 24 февруари до 31 март, който следва да бъде регистриран от 1 до 5 април, заяви пред Българска национална телевизия зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева. До 10-15 април следва да бъдат изплатени средствата. Те ще бъдат регистрирани посредством единната система за туристическа информация. Чрез нея тъкмо може да се наблюдава по кое време са пристигнали украинските жители и по кое време са си тръгнали някои от тях.
Георгиева разясни, че на този стадий сумата от 40 лева не включва Данък добавена стойност, включва единствено туристически налог и към този момент опрощаване на туристическата такса не се обмисля. Единната туристическа система е обвързвана с заплащането на туристическия налог и мъчно може да се реализира това опрощаване. Този налог отива в общините и това също подкрепя в една или друга степен локалната стопанска система, изясни Георгиева.
Всички обекти, регистрирани в Националния туристически указател, могат да вземат участие в програмата. Към регистъра е основан спомагателен лист за държавните, общинските и ведомствените бази. Засега средствата са от държавния бюджет, водят се диалози на европейско ниво за финансиране пребиваването на украинските жители от фонд " Солидарност ", съобщи зам.-министърът на туризма.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР