Средствата за 50 кувьоза - 750 хил.лв., отпуснати с решение

...
Средствата за 50 кувьоза - 750 хил.лв., отпуснати с решение
Коментари Харесай

Средствата за 50 кувьоза да се пренасочат за друга апаратура

Средствата за 50 кувьоза - 750 хил.лв., отпуснати с решение на държавното управление преди дни , да се пренасочат за друга инсталация за диагностика или лекуване в отделения по неонатология или педиатрия. Това предложиха представители от благотворителната самодейност " Капачки за бъдеще ".

Според представители на Инициативата в доста от дребните лечебни заведения към този момент няма потребност от кувьози, защото посредством събирането на капачки таза инсталация е обезпечена.

Чрез самодейността за събиране на капачки към този момент са дарени кувьози в лечебните заведения в Чирпан, Червен бряг, Ботевград, Нова Загора, Троян и Кнежа, сподели Лазар Радков от " Капачки за бъдеще ".

По думите му още 5 кувьоза , които сега са на склад, ще бъдат дарени в лечебни заведения в Харманли, Берковица, Бяла Слатина, Първомай и Левски.

Със средствата, събрани от последната акция, ще бъдат обезпечени още 8 кувьоза, в това число и транспортни, сподели още Радков.-->
Ако в Министерството на здравеопазването въпреки всичко преценяват, че ще купят кувьози, да бъде оповестен лист с лечебните заведения, в които ще бъдат обезпечени, в това число и какъв брой недоносени деца се раждат в тях, както и критериите, по които ще се избират лечебните заведения, упорстват от Инициативата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР