Средствата в Националния план за възстановяване и устойчивост не са

...
Средствата в Националния план за възстановяване и устойчивост не са
Коментари Харесай

Пеканов: Няма да има застрашени сектори, ако парите по Плана дойдат тази година

Средствата в Националния проект за възобновяване и резистентност не са застрашени . Това съобщи служебният вицепремиер по европейските въпроси Атанас Пеканов по време на блиц надзор в Народното събрание. Отправеният въпрос към него бе от групата на " ИТН " за направените корекции по Плана. От партия " ИТН " (ИТН) питат и по кое време ще бъде импортиран той в Европейска комисия и застрашени ли са средствата от него.

Пеканов уточни, че не знае безспорната точна стойност на парите, които се чака да получи страната по Плана . С нови 170 млн. лева нараства бюджетът, който ще бъде ориентиран за земеделие в Националния проект за възобновяване и резистентност (НПВУ). Ако успеем да внесем Плана през месец септември в Европейска комисия, през актуалната година пари не са застрашени.

Парите по Плана би трябвало да дойда през актуалната година , увери вицепремиерът.

Идеи за нови планове към настоящия миг наподобяват невъзможни да бъдат вписани в проекта, изясни Пеканов. Всякакви нови идейни планове включва аргументация, смяна на общата рамка и нови планове, които не са залегнали в проекта. Това, което се прави, е да бъдат адресирани новите рецензии към Плана, посочи вицепремиерът.

В момента се работи по това да се почисти по какъв начин парите да бъдат употребявани по най-хубавия метод, без да се включат нови планове , акцентира Пеканов. По думите му служебният кабинет в тази си фаза доста мъчно може да показа някакви решения.

Самите европейски институции питат партиите дали са подготвени да се обвържат с съответни политики, като Пеканов увери, че е отворен за следващи полемики с политическите сили по настоящите въпроси.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР