Средствата в Националния план за възстановяване и устойчивост не са

...
Средствата в Националния план за възстановяване и устойчивост не са
Коментари Харесай

Пеканов: Няма да има застрашени сектори, ако парите по Плана за възстановяване дойдат тази година

Средствата в Националния проект за възобновяване и резистентност не са застрашени. Това съобщи вицепремиерът по европейските Атанас Пеканов по време на блиц контрола в Народното събрание. Отправеният въпрос към него бе от групата на Има Такъв Народ за направените корекции Плана, по кое време ще бъде импортиран той в Европейска комисия и застрашени ли са средствата от него.

Пеканов уточни, че не знае безспорната точна стойност на парите, които се чака да получи страната по Плана. С нови 170 млн. лева нараства бюджетът, който ще бъде ориентиран за земеделие в Националния проект за възобновяване и резистентност (НПВУ).
 Пеканов разкри на какъв брой пари може да разчита страната ни от Брюксел Пеканов разкри на какъв брой пари може да разчита страната ни от Брюксел
С обновената версия на Плана за възобновяване и резистентност ще бъдат подтиквани 8 милиарда лв. частни вложения, съобщи от парламент...

Ако успеем да внесем Плана през месец септември в Европейска комисия, през актуалната година няма да има застрашаване. Парите по Плана би трябвало да дойда през актуалната година, увери вицепремиерът.

Идеи за нови планове към настоящия миг наподобяват невъзможни да бъдат вписани в проекта, изясни Пеканов. Всякакви нови идейни планове включва обоснова, смяна на общите рамки и нови планове, които са дискутирани не са залегнали в проекта. Това, което се прави е да бъдат адресирани новите рецензии към Плана, посочи вицепремиерът.

В момента се работи по това да се почисти по какъв начин парите да бъдат употребявани по най-хубавия метод, без да се включат нови планове, акцентира Пеканов. По думите му служебният кабинет в тази си фаза доста мъчно може да показа някакви решения.

Самите европейски институции питат партиите дали са подготвени да се обвържат с съответни политики, като Пеканов е отворен за следващи полемики с политическите сили по настоящите въпроси.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР