Средствата ще отидат за нова структура на подрастващите Новият президент

...
Средствата ще отидат за нова структура на подрастващите Новият президент
Коментари Харесай

Атанас Гаров и Давид Давидов: Целта ни е развитието на волейбола

Средствата ще отидат за нова конструкция на подрастващите

Новият президент на Българската федерация по волейбол Любо Ганев подписа първи спонсорски контракт в сряда. Партньор на централата за развиването на детско-юношеския спорт стана вложителят в комплекса Garitage Park. Двамата ръководещи сътрудници в компанията Атанас Гаров и Давид Давидов стоят и зад финансирането на ВК Левски София и новата зала, която ще носи името на клуба. Гаров и Давидов разкриха повече детайлности към новото стратегическо партньорство пред формалния уебсайт на федерацията.

- Как се стигна до решението да станете спонсор на Българска федерация по волейбол?

- Давид Давидов: За нас това е напълно естествено решение. Нашата поддръжка за ВК Левски София постоянно е била обсъждана като поддръжка за развиването на българския волейбол, а освен на клуба ни. Считаме, че вложенията, които вършим в база и инфраструктура ще оказват помощ за повдигането на равнището на този спорт в България. Надяваме се да бъде оценена значимостта на вложенията в подготвителни оборудване и сходни вложения да се създадат и за други клубове. Пряката финансова поддръжка и на федерацията е просто надграждане на нашето предпочитание да оказваме помощ за развиването на българския волейбол. Мислим, че след измененията в БФВ, един подобен нов ангажимент към този момент има смисъл.

- Коя от сферите на активност на БФВ ще подпомогнете?

- Атанас Гаров: Наше категорично изискване беше средствата по този контракт да бъдат ориентирани напълно към конструкция във федерацията, занимаваща се с детско-юношеските посоки. Искаме да обезпечим вътрешна инфраструктура на БФВ, с стимулирани и качествени фрагменти, които да са мотор за усъвършенствания и промени в метода на работа с подрастващите. Това би трябвало да бъдат хора, работещи в тясна съгласуваност с клубовете разрастващи ДЮШ и да основават условия за израстване – на равнище обезпеченост както с квалифицирани експерти по този начин и с подобряваща се материална база. Специален фокус чакаме да бъде и привличане и подкрепяне на висококвалифицирани треньори, които да се занимават с подрастващи.

- Какво да чакаме от първата година във връзка с активността с подрастващите?

- А. Г.: Както към този момент споменахме, от БФВ ще чакаме да се стартира с построяването на екип, който да създаде стратегия за развиване на детско-юношеския волейбол, в границите на сегашния мандат на УС на БФВ. Трябва да бъдат ясно дефинирани задачите и тяхното финансово измерение. Очакваме този екип във федерацията да работи интензивно с треньори, учебни заведения, министерства и общини за даване на условия за развиване на детско-юношеския волейбол в цялата страна.



- Кои са главните пропуски в тази област и съгласно вас какво може да се усъвършенства?

- Д. Д.: Бихме предпочели да приказваме за благоприятни условия за развиване, вместо пропуски. Както към този момент споменахме, има две области, в които можем да концентрираме старания първоначално. Първата е положението на базите, за които можем главно да търсим поддръжка и партньорство от страна на локалните общини. Другата област е треньорите и там бихме могли да се намесим по интензивно по-два метода:

– обезпечаване на благоприятни условия за повишение на квалификацията (семинари, курсове, специализации даже в чужбина)

– Финансово подкрепяне на треньори в ДЮШ, постигнали съответни измерими резултати в границите на националните шампионати.

- Има ли опция да се възобнови Скаут лигата, която беше сполучлив модел, траял обаче едвам един сезон?

Д. Д.: Основният спомоществовател на Скаут лигата, господин Александър Александров от корпорация " Развитие ", към този момент е наш сътрудник в УС на БФВ. Една от аргументите да одобри този ангажимент беше желанието му да възобнови тази самодейност. Тя бе неоспорим триумф и отличен формат за събиране на най-младите и обещаващи състезатели в едно съревнование. Всяко надарено дете, ангажирано с нашия спорт има късмет да бъде видяно и да получи вероятности за развиване.

- Двамата бяхте измежду главните движещи сили на смяната в ръководството на българския волейбол. Кои са най-сериозните проблеми за решение в околните месеци?

- А. Г.: Извънредната конюнктура, в която се намираме и на процедура неналичието на шампионати, основава и съответните благоприятни условия. Сега е моментът да бъдат образувани най-важните комисии и да бъдат номинирани лица за основни позиции в структурата на федерацията, тъй че оптимално бързо да стартира осъществяването на задачите от авансово оповестената стратегия. Също, в този момент е моментът за подробен разбор на финансите на федерацията и адаптирането им към една, евентуално изменена действителност в средносрочен проект.

- Не попаднахте в комисиите, които бяха обявени след първия Управителен съвет на БФВ. Освен финансово, ще участвате ли по някакъв метод в управлението на централата?

Д. Д.: Самите комисии като конструкция евентуално ще претърпят промени и опциите за по-конкретен наш ангажимент остават. С или без присъединяване в съответни комисии, своята роля виждаме най-много в основаването на организация, която да обезпечи следването на задачите, авансово декларирани пред волейболната общност.

- Очаквате ли други партньорства с БФВ да се осъществят в идващите месеци?

- Д.Д.: Още преди 13 март ние започнахме първични диалози с евентуални бъдещи сътрудници. За страдание изключителното състояние краткотрайно не дава опция те да претърпят развиване. Твърде евентуално след анулацията му да има и смяна в настройките на бизнеса за разноски от подобен темперамент, най-малко в кратковременен проект. Независимо от това ние сме оптимисти и имаме вяра, че в случай че актуалната година се обрисува тежка, то през идната ще има небосвод за триумфи в тази област.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР