Средствата от европейските фондове трябва да бъдат отпускани според принципите

...
Средствата от европейските фондове трябва да бъдат отпускани според принципите
Коментари Харесай

Мартин Шулц заплаши с орязване на еврофондове страните, отхвърлящи мигрантите

Средствата от европейските фондове би трябвало да бъдат отпускани съгласно правилата на " солидарността ". Това разгласи немският опозиционен водач Мартин Шулц, намеквайки, че страните от Централна и Източна Европа, които отхвърлят да одобряват мигранти, би трябвало да получават по-малко средства от Брюксел, оповестява ДПА.

" Няма бежанска рецесия в Европа - ние сме богат и голям континент и просто би трябвало да разпределим бежанците по рационален метод. Това, което имаме, е рецесия на солидарността ", написа водачът на Социалдемократическата партия в профила си във " Facebook ".

" Има страни, които споделят " да " на Европа, когато получават нещо. Ала те споделят " не ", когато се допуска, че би трябвало да сторят нещо, като да вземем за пример приемането на бежанци. Това би трябвало да престане. Като канцлер, аз ще наложа несъгласие на всеки бюджет на Европейски Съюз, който не е учреден на правилото на солидарността ", добави Шулц.

През юни Европейската комисия започва наказателна процедура против Полша, Чехия и Унгария поради отхвърли им да одобряват бежанци от Италия и Гърция, като част от съглашението за шерване на тежестта на миграцията, реализирано през 2015 година

Бившият италиански министър председател Матео Ренци беше измежду първите през предходната година, който упрекна европейските си сътрудници от Централна и Източна Европа в нарцисизъм по отношение на миграционната рецесия, като заплаши с орязването на европейски фондове.

Изявлението на Шулц в поддръжка на позицията на Италия пристигна, до момента в който социалдемократите се борят да смъкват от власт немския канцлер Ангела Меркел на изборите, планувани за 24 септември. Социологическите допитвания демонстрират, че Меркел ще завоюва изборите, което ще бъде нейният четвърти мандат като канцлер.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР