Средствата от даренията за превенция и лечение на Covid-19, постъпили

...
Средствата от даренията за превенция и лечение на Covid-19, постъпили
Коментари Харесай

МС одобри механизмите за разпределяне на предпазни средства и постъпили дарения

Средствата от даренията за предварителна защита и лекуване на Covid-19, постъпили в разкритата от Министерството на здравеопазването дарителска сметка, ще бъдат употребявани само за тази цел. При даренията, без значение под каква форма са направени, категорично упоменатата воля на донорите да се съблюдава. Това реши Министерският съвет на база отчет от министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев.

Министерството на здравеопазването ще дава информация на Националния действен щаб за битка с COVID-19 и на формалната си интернет страница www.mh.government.bg за постъпилите парични средства по дарителската сметка, както и за предадените за предпазване в склада на Българския червен кръст дарения в натура.

Националният действен щаб за битка с COVID-19 ще дава оферти, както във връзка с типа на закупуваните персонални защитни средства, дезинфектанти, проби, лекарствени артикули, консумативи, здравна и лабораторна инсталация и други, по този начин и във връзка с крайните получатели, в случите когато това се отнася до лекарствени артикули, инсталация и проби за диагностика.

Когато се касае за персонални защитни средства и дезинфектанти, предложение за систематизиране ще дава Логистично-координационният център с началник основен комисар Николай Николов.

Направените от Националния действен щаб и Логистично-координационния център оферти за систематизиране ще бъдат одобрявани от министъра на опазването на здравето, по районни здравни инспекции (РЗИ).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР