Средства за подпомагане на млади медицински специалисти предвиди в бюджета

...
Средства за подпомагане на млади медицински специалисти предвиди в бюджета
Коментари Харесай

Горна Оряховица основа фонд за млади медицински специалисти

Средства за подкрепяне на млади медицински експерти планува в бюджета си за годината Община Горна Оряховица. Сумата е в размер на 5000 лева и е още една стъпка в посока привличане и задържане на медицински фрагменти в МБАЛ „ Св. Иван Рилски “.
Идеята е на шефа на Горнооряховската болница доктор Иван Иванов, импортирана бе от кмета инж. Добромир Добрев, а реализираенто ѝ получи утвърждението на общинските съветници като част от Бюджет 2020, оповестява районното издание RegNews.
Радвам се, че кметът инж. Добромир Добрев откликна на тази концепция и я възприе още по време на предизборната акция. Важно е да се прави всичко допустимо да се предотврати оголването на болничното заведение откъм млади лекари и медицински сестри. Проблемът е всеобщ и визира освен общински лечебни заведения като нашата, само че и регионални. Затова би трябвало да търсим способи за решаването му, разяснява доктор Иванов.
Според него напъните за привличане и задържане на млади фрагменти би трябвало да вървят паралелно с модернизирането въз основата и на оборудването в МБАЛ „ Св. Иван Рилски “. В никакъв случай не трябва да позволяваме да няма кой да се грижи за притока от пациенти, безапелационен е шефът.
Идеята е плануваните средства да бъдат употребявани както за кариерното развиване на младите експерти, по този начин и за чисто битовите им потребности.
Важно е тези хора да усещат поддръжката освен на нас като техни сътрудници, само че и на локалната общественост, да усещат, че са мечтани да останат, счита доктор Иван Иванов. Това е пътят освен за оцеляването на една болница, само че и за това тя да бъде потребна, добави още той.
Самата МБАЛ „ Св. Иван Рилски “ дава над 20 000 лева за привличане на млади медицински експерти. Болницата има подписани контракти със специализанти и със студенти, чиито такси за образование заплаща. Срещу това новите фрагменти подписват контракт, че ще работят в Горнооряховската болница най-малко 5 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР