Средства в размер на 157 хил. лева да бъдат отпуснати

...
Средства в размер на 157 хил. лева да бъдат отпуснати
Коментари Харесай

Предлагат общински средства за финансиране на футболните клубове в Сливен

Средства в размер на 157 хиляди лв. да бъдат отпуснати като подаяние от Община Сливенв поддръжка на активността на футболните клубове от регона, предлага кметът Стефан Радев. Предложението е входирано като точка от дневния ред на идната сесия на локалния парламент.

Радев изясни, че Общината е направила смяна, по отношение на позицията си за финансиране на професионалния спорт, откакто Инициативен комитет за възобновление на футбола в града е отправил молба, посредством която желае подпомагане и поддръжка с цел да се възвърне остарялата популярност на Сливен като футболен град.

За ФК „ Сливен ”, който има мъжки тим във „ В ” група, предлагането е да бъдат дарени 150 хиляди лв., а за седем отбора, играещи в „ А ” регионална група по хиляда лв..

Кметът изясни, че се е съобразил с концепцията на Инициативния комитет, състоящ се от близо 30 някогашни футболисти, треньори и деятели от клуба, съдействал за славното минало на нашия град, чийто правоприемник в този момент е ФК „ Сливен ”. Радев уточни, че съвсем всички общини в страната оказват финансова поддръжка на мъжките си тимове, играещи в професионалния футбол. Решението е взето, на тази база и съобразявайки се с апелите - в Сливен да има футбол на по-високо равнище.



„ Искаме да дадем принос и да спомогнем, в това да има оживление в тази тематика.Сумата е минимална за професионален тим. Тя няма да бъде увеличена от страна на Общината. Основно,трябва да има частно финансиране ”, уточни кметът.

Чуйте…

Радев сподели, че има смесени упования за поддръжка на това предложение от страна на Общинския съвет, само че поддържа мнението, че би трябвало да се обезпечи финансиране, коетода подсигурява един най-малък стандарт на тима..

Чуйте…

Подкрепа на предлагането на кмета оповестиха, ден преди съвещанието на Общински съвет Сливен, от групата на „ Българска социалистическа партия за България ” и от ГОС „ Левицата ”, а срещу от ГОС „ Пламен Крумов и другари ”.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР