Средняците в Лига 1 Страсбург и Дижон си спретнаха голов

...
Средняците в Лига 1 Страсбург и Дижон си спретнаха голов
Коментари Харесай

Страсбург излъга Дижон след голов трилър и две дузпи

Средняците в Лига 1 Страсбург и Дижон си спретнаха голов театър, а цели 4 от попаденията паднаха единствено през първите 45 минути. Все отново Страсбург се снабди с трите точки в мача от 22-ия кръг на френското състезание, като цели две дузпи бяха отсъдени в интерес на домакините. На “Стад дьо ла Мейно” домакините поведоха с два гола до 20-ата минута на срещата. След това гостите поеха контрола и долу горе за същото време възобновиха интригата в дуела. В самия завършек на срещата обаче Кени Лала опари гостите с втори гол от дузпа.

Резултатът бе открит още в 5-ата минута. Жонас Мартен получи пас в наказателното поле и опита да стреля, само че не съумя да нацели добре топката и тя рикошира в тялото на бранител на гостите. Кълбото попадна право на крайници на връхлитащия Жан-Уда Улю, който с мощен шут прониза мрежата на Батис Рьоне – 1:0.

Домакините удвоиха в 19-ата минута с гол от дузпа на Кени Лала. Мартин Терие се строполи в наказателното поле след прикосновение с Усама Адади. Главният рефер не се поколеба да покаже “бялата точка”, а Кени Лала беше прецизен за 2:0.

Гостите върнаха едно попадение в 33-ата минута. Фуад Шафик проби отдясно и центрира към далечната греда, където Жулио Тавареш имаше задоволително време, с цел да се настройки и да шутира. Топката попадна право в левия ъгъл.

Усама Адади съумя да се добере до центрирана топка в наказателното поле и да я прати в мрежата на домакините в добавената минута на постоянните 45 минути, възстановявайки равенството.

Второто полувреме бе надалеч по-посно откъм положения. В 79-ата минута Страсбург още веднъж получи правото да извърши 11-метров удар. Отново 25-годишният бранител Усама Адади бе в центъра на събитията, откакто в опита си да спре Жоя Нуно Да Коща в наказателното поле, го събори на тревата. Кени Лала пък бе прецизен за повторно за домакините от дузпа.

Така Страсбург се изкачи на 10-ата позиция в класирането с актив от 27 точки. Дижон пък е 14-и с 25.

Вижте по какъв начин приключиха и останалите мачове от Лига 1:

Амиен - Гингам 3:1

Монпелие - Толуза 2:1

Рен - Анже 1:0

Троа - Лил 1:0
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР