Средновековни артефакти, датиращи още от бронзовата епоха, бяха обявени за

...
Средновековни артефакти, датиращи още от бронзовата епоха, бяха обявени за
Коментари Харесай

„Значително“ съкровище от бронзовата епоха, открито от металдетектори в Уелс

Средновековни артефакти, датиращи още от бронзовата ера, бяха оповестени за богатство от държавното управление на Уелс тази седмица.

Елементите, открити сред 2020 и 2022 година, включват богатство от бронзови артефакти като брадви, върхове на копия, пръстени и ножница на меч. Елементите бяха открити от доктор Питър Анинг и Алекс Еванс през февруари 2021 година в празно поле в Уелс, където бяха осъществени дренажни работи. Елементите са датирани сред 1000 и 800 година прочие н. е. и е евентуално да са били съзнателно заровени в земята от локална общественост на ритуална гала, се споделя в известие за пресата от музея Amgueddfa Cymru в Уелс.

„ Тази сбирка от най-вече дребни фрагменти от артефакти предлага вълнуващ взор към богатия гоблен от живота в Кардиф от късната бронзова ера “, сподели Чарлз Грифитс, откривател в музея, обвързван с университета в Рединг. „ Чрез тези обекти ние придобиваме визия за набора от връзки с далечни общности, които биха помогнали на хората да процъфтяват в тази част на Кардиф преди към 3000 години. “

След като съкровището бъде оценено от националния комитет за оценка на съкровищата, музеят съобщи, че се интересува от придобиването на предметите. Адам Гуилт, основният организатор на праисторията в музея, назова съкровището " значима " находка, която " прибавя към по-голямата районна картина " на културата и региона през бронзовата ера.

котел по-рано тази година.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР