Средновековната крепост „Баба Вида" за поредна година ще бъде сцена

...
Средновековната крепост „Баба Вида" за поредна година ще бъде сцена
Коментари Харесай

Историята оживява в крепостта „Баба Вида“

Средновековната цитадела „ Баба Вида " за поредна година ще бъде сцена на фестивала „ БъдинЪ “, който се провежда от общината на 24 и 25 август. Събитието е ориентирано към средновековното минало, когато ролята на бдинските владетели нараства, а Видин става център на царство.
Седмото издание ще впечатли посетителите с проява на занаяти, присъщи за интервала, с военната екипировка и тактичност, употребявани по време на честите борби тогава.
Вечерният театър през първия ден от фестивала ще насити атмосферата с танци, дуели, ще прехвърчат огнени искри. Така предишното, пречупено през погледа на групата за исторически възстановки „ Първи италийски легион “ ще покаже значимостта на историческите събития. Целта е да се реализира учебен и прочувствен резултат както за посетителите, по този начин и за участниците. Автентичността на мястото в допълнение ускорява връзката минало-настояще и провокира интерес към историята.
Виното е неразделна част от бита на българите през всички столетия от развиването на страната ни, то участва в най-важните ритуали, съпътстващи живота на индивида. Затова за положителното въодушевление на феновете на средновековната история се провежда дегустация на дунавски виновност, препоръчани от Винпром Свищов и маза „ Видинска гъмза “.
Детската аудитория ще има опция да взе участие в особено готови игри, които ще забавляват, само че и ще покажат необятния лабиринт на историческото знание.
Пъстрата палитра от разнообразни детайли, включени във фестивала, ще обогати визията за отминали събития, само че и за запаметяващо се прекарване измежду неповторимата конюнктура в замъка „ Баба Вида “.
Входът за всички прояви по време на средновековния фестивал „ БъдинЪ “ е свободен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР