Средновековието, Османската империя и евентуалното съвместно честване на Гоце Делчев

...
Средновековието, Османската империя и евентуалното съвместно честване на Гоце Делчев
Коментари Харесай

Българо-македонската комисия пак ще бистри Гоце Делчев

Средновековието, Османската империя и възможното взаимно честване на Гоце Делчев са тематиките, които ще бъдат обсъждани от членовете на Съвместната комисия сред Република Северна Македония и Република България на деветото съвещание през днешния ден и на следващия ден в София, оповестява БГНЕС.

Срещата е продължение на предходната, провела се в Охрид, където те разискаха забележките към учебниците по история и съгласуваха рекомендации по какъв начин да се подобрят, както и възможното взаимно честване на празника на Гоце Делчев.

В първия работен ден, както е осведомено от Комисията, се планува да продължи разискването на учебниците по история за седмокласниците по македонската просветителна система и шести клас съгласно българската просветителна система, т.е. историята на Средновековието и Османската империя.

На втория ден от съвещанието се планува членовете на комисията да обсъдят възможното взаимно честване на Гоце Делчев.

Това е шестата и последна среща за годината. Досега Съвместната комисия организира осем съвещания и предложи на държавните управления на двете страни взаимни празнувания на Светите братя Кирил и Методий, Св. Климент, Св. Наум и Цар Самуил, както и даде рекомендации за възстановяване на учебниците по история за шести клас в Северна Македония и пети клас в България, свързани с Античността.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР