Средното месечно брутно възнаграждение в общинските здравни заведения в Пловдив

...
Средното месечно брутно възнаграждение в общинските здравни заведения в Пловдив
Коментари Харесай

Ето къде в Пловдив може да взимате 5 000 лева заплата!

Средното месечно брутно заплащане в общинските здравни заведения в Пловдив стигна 1026 лв.. Това излиза наяве от балансовия доклад на сдруженията за 2016 година Състоянието на 14 лечебни заведения, диспансери и поликлиники е прегледано в балансовата комисия и е импортирано от кмета Иван Тотев за гласоподаване в Общинския съвет. Сесията е планувана за 8 юни, написа " Марица ".

В съпоставяне с 2015 година заплатите са увеличени приблизително с 82 лв.. Седем от здравните компании са надскочили междинното възнаграждение в страната. Най-добре е заплатен личният състав в Комплексен онкокологичен център /КОЦ - Пловдив ЕООД/ - 1494 лв.. През 2016-а неговият шеф е взел 63 000 лв.. Това прави 5250 лв. брутна месечна заплата. През 2015-а годишното заплащане на шефа на това заведение беше 53 000 лв.. Двама ръководеха Онкото през предходната година - доктор Красимир Вальов, който подаде оставка в края на ноември, и проф. доктор Марианна Янева, определена краткотрайно, до осъществяване на конкурс. Трима претенденти са подали документи за шефския пост, само че нито един не е съумял да се класира. На сесията ще се афишира нов конкурс.

В ДКЦ - 2 ЕООД, известно на времето като поликлиника на дейните борци /до ресторант „ Стадиона”/, приблизително вземат 1445 лв.. Годишният приход на шефа доктор Константин Сапунджиев е 48 000 лв.. Срещу 60 000 лв. е работила през 2016 година доктор Евелина Славчева, шеф на ДКЦ - 1. Поликлиниката се намира на Понеделник пазара и там междинното заплащане е 1081 лв..

Приличен приход от 51 000 лв. е получила за предходната година шефката на Центъра за психологично здраве доктор Марияна Господинова. Психодиспансерът е на облага и междинното брутно заплащане на личния състав там е 1055 лв..

Според балансовата комисия тези четири лечебни сдружения са в положително финансово положение с отлична вероятност за развиване.

Най-зле са платени медиците в Кожно-венерическия диспансер до Събота пазара. В заведението вземат приблизително 621 лв.. Заплатата на шефа е малко над 2000. В закъсалата МБАЛ „ Св. Мина” личният състав лекува пациенти против 900 лв. на месец приблизително. Шефът на болничното заведение се е разписал предходната година против 28 000 лв.. В МБАЛ „ Св. Пантелеймон” междинната заплата за 2016-та е 960 лв..

Общо на шефовете на 14-е лечебни заведения, диспансери и поликлиники за една година са изплатени хонорари в размер на 599 000 лв.. През 2015-а шефовете са взели 473 000.

В разбора на балансовата комисия се твърди, че в общинските здравни сдружения се следи приключване на експерти към частни клиники. Една от аргументите е, че там заплатите са по-високи. Не доближават гастроентеролози, алерголози, съдови хирурзи, както и лекари с други специалности.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР