Средното изплащано обезщетение за загинал в катастрофа от застраховател е

...
Средното изплащано обезщетение за загинал в катастрофа от застраховател е
Коментари Харесай

Лимит от 5 хил. лв. обезщетение за далечни роднини, прие бюджетна комисия

Средното изплащано обезщетение за умрял в злополука от осигурител е 118 000 лева към 2017 година . Това стана ясно от думите на ръководителя на бюджетната комисия Менда Стоянова. На съвещание на комисията бе прегледан на второ гласоподаване Кодекса за обезпечаване, касаещ тавана на компенсациите.

За тази година има към този момент три каузи на Върховния касационен съд, които касаят необятният кръг лица. Те са в размер на 100 000 лева С измененията се подсигурява, че 3 млн. души няма да заплащат по-скъпа застраховка затова , аргументира се Стоянова.

 Лимитите при компенсациите остават единствено отчасти Обновена
Лимитите при компенсациите остават единствено отчасти

Менда Стоянова оставя разногласията на прокуратурата

Опозицията е срещу тавана . ГЕРБ предложиха таван до 5000 лв. обезщетение за умрял при злополука на всички родственици, отвън тесния кръг. Партията предлага текстове, които включват разработване на методика с ясни критерии и знаци за остойностяване на имуществените и неимуществените компенсации при ПТП , в това число и при гибел при такова произшествие.

Предлага се таван до 5000 лв. на неимуществено обезщетение при умрял при злополука на всички родственици, отвън тесния фамилен кръг , които и до в този момент са обезщетявани. Тесният кръг родственици включва брачен партньор и брачна половинка, деца и родители .

 Висшият адвокатски съвет разкритикува остро лимитите при компенсациите
Висшият адвокатски съвет разкритикува остро лимитите при компенсациите

Пред незаконния свят се отваря опцията да се размени ликвидиране по член 115 и сл. Наказателен кодекс с закононарушение по превоза

Лимитът се постанова от решението на Върховния касационен съд, който разшири кръга на лицата, които могат да търсят сходни компенсации , като включи всевъзможни типове родственици - близки и далечни, както и хора без родствена връзка, които са прочувствено наранени от загубата.

 Светла Несторова: Не желаеме понижаване на компенсациите по
Светла Несторова: Не желаеме понижаване на компенсациите по " Гражданска отговорност "

Застрахователите упорстват за ясна методика

Ограничавайки с таван до 5 000 лв. вероятните искания на тези родственици и близки по към този момент настъпили събития с 5-годишна отминалост, се дава опция да няма огромна рекламация, която би повлияла върху размера на " Гражданската отговорност ". Предложението за таван за далечните родственици мина на второ четене в бюджетната комисия. Депутатите от опозицията гласоподаваха " въздържал се ".

 Висшият адвокатски съвет се опълчи на сътрудници, които печелят от произшествия
Висшият адвокатски съвет се опълчи на сътрудници, които печелят от произшествия

Не може цялата адвокатура да страда, безапелационна е Ралица Негенцова
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР