Средностатистическият руснак може да е в лошо настроение, тъй като

...
Средностатистическият руснак може да е в лошо настроение, тъй като
Коментари Харесай

Санкции? Шефът на Лукойл и руските енергийни магнати са най-печеливши за годината

Средностатистическият руснак може да е в неприятно въодушевление, защото приходите му не са изключително високи, а инфлацията свива покупателната му дарба, само че най-богатите в страната са международни водачи, когато става въпрос за печелене на пари.

10-те най-заможни хора в Русия прибавиха повече към благосъстоянието си за година, в сравнение с всеки от сътрудниците им в международен мащаб, с 10.8% нарастване, съгласно Индекса на милиардерите на Bloomberg.

Вторите най-печеливши са американските магнати, които усилват положението си със 7.5%. Британските милиардери са разширили благосъстоянията си с 3.4% макар противоречивите договаряния за Brexit и утежняването на връзките с Москва.

 Руснаците преобладават измежду най-печелившите милиардери
Източник:

Руснаците преобладават измежду най-печелившите милиардери

Най-лошо се показват китайските богаташи. 10-те най-богати хора във втората международна стопанска система са изгубили повече от 27% от положението си през тази година, основно поради разпродажбите в региона на технологиите и недвижимите парцели.

Енергийните магнати Леонид Михелсон, Генадий Тимченко и Вагит Алекперов са спечелили най-вече измежду съветските милиардери, което се дължи на покачващите се цени на петрола.

68-годишният Алекперов е ръководител на борда и максимален акционер в " Лукойл ", който създава към 2% от международния петрол. 63-годишният Михелсон и 65-годишният Тимченко управляват най-големия частен производител на природен газ в Русия - " Новатек ".

 Руските милиардери забогатяха с $3,3 милиарда от началото на годината
Руските милиардери забогатяха с $3,3 милиарда от началото на годината

Най-богат е Леонид Михелсон, притежател на " Новатек "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР