Средностатистическият човек губи способността си да се концентрира след 8

...
Средностатистическият човек губи способността си да се концентрира след 8
Коментари Харесай

5 съвета за общуване,с които ще бъдете запомнени

Средностатистическият човек губи способността си да се концентрира след 8 секунди (по-бързо, в сравнение с златна рибка). Затова, в случай че желаеме да бъдем запомнени от събеседниците си, би трябвало да поставим много старания.

За да ни помогне да се преборим с това предизвикателство за по-малко от 30 секунди, екипът на Business Insider ни предлага следните 5 съвета:

1. Използвайте „ свързваща история “!

Когато някой ви попита с какво се занимавате, не отговаряйте единствено с „ Казвам се Х и съм [професия] ”.

Използвайте по този начин наречената „ свързваща история “, която „ дава взор върху същинската ви същина “, поучава Аманда Мако, съветник по стратегическа връзка, за Entrepreneur.

Раздавали сте флаери като дете? Свържете тази активност с желанието си да станете бизнесмен.

2. Зарежете жаргона!

Трябва да познавате публиката си. Ако не говорите с човек от вашия отрасъл, който познава работата ви като петте си пръста, избягвайте техничарските и характерните за промишлеността термини. Така казаното от вас ще бъде разбираемо и ще се запечата в мозъка на събеседника ви.

3. Вмъкнете виц!

Според изследване на Stanford University статистическите данни сами по себе си биват запомнени едвам в 5-10% от случаите. Когато обаче ги комбинирате с анекдоти, този % скача до 65-70%.

4. Изтъкнете общото посред ви!

Замислете се какво нормално помните, откакто сте провели диалог с чужд („ Учили сме в същия университет “ или „ Оказва се, че живеем в същия квартал “).

Причината е, че общите фактори ни сближават - по тази причина са и лесни за запомняне. Ако по време на разговора разберете, че със събеседника си споделяте нещо -интерес към ефирен сериал или другар в обществените мрежи (без да ставате прекомерно зловещи) - просто кажете.

5. Правете похвали!

Просто и ясно - хората помнят метода, по който сте ги предиздвикали да се усещат. Гарантирайте топлите усеща посредством същински, откровени похвали (ако сте фамозни с бохемското си облекло, може би не е добра концепция да вършиме похвали за обеци или жилетки - няма да ви повярват).

Целете се към професионалните похвали - чудесна презентация, осведомителен коментар по време на съвещанието... схващате концепцията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР