Средностатистическата представителка на нежния пол прекарва три четвърти от деня

...
Средностатистическата представителка на нежния пол прекарва три четвърти от деня
Коментари Харесай

25% от жените не ходят на фитнес, защото са неуверени

Средностатистическата представителка на нежния пол прекарва три четвърти от деня в безучастие, излагайки се на риск от съществени здравословни проблеми, написа в. "Дейли остарял ", базирайки се на резултатите от изследване, направено във Англия по поръчка на компания "Шуър уимин ".

Допитването, обхванало 2000 дами, демонстрира, че една на всеки четири от тях изпитва нерешителност и терзание, че ще бъде оценена, което я кара да заобикаля залата за фитнес.

Близо половината от участничките споделят, че в даден миг са се чувствали отрицателно оценени, когато упражняват. Процентът на дамите, имали сходно възприятие, е най-голям във възрастовата група сред 18 и 24 години - 70 на 100.

Тридесет и седем % от интервюираните участнички считат, че съгласно мнението на близките не са задоволително положителни в тренировките. Двадесет и осем % се опасяват, че хората ги намират за непривлекателни, когато се "потят и зачервяват ".

Много представителки на нежния пол странят от залата за фитнес, водени от терзанието, че другите ще си помислят, че не знаят какво да вършат.

Проучването демонстрира, че средностатистическата британка е дейна единствено четири часа на ден, което значи, че три четвърти от времето й, прекарано в будно положение, минава в безучастие.

Над една пета от дамите (21 процента) признават, че вършат тренировки под веднъж седмично. Повечето представителки на нежния пол избират да прекарват времето си в гледане на телевизия (55 процента), сърфиране в интернет (42 процента), мързелуване (36 процента).

Въпреки че харчат солидни суми за годишно участие във фитнеса, доста дами не се възползват от него.

"За нас беше шокиращо да установим доколко е лимитирана физическата интензивност на дамите, както и бариерите, които им пречат да упражняват ", споделя Кортни Лукас от "Шуър уимин ".

Водещата причина, заради която дамите заобикалят фитнеса, посочена от 27 % от участничките, е неналичието на задоволително пари за тренировки. Неувереността - от метода, по който наподобяват, поради това, което другите мислят за тях, от незнанието по какъв начин да употребяват уредите, също пречат на дамите да бъдат физически дейни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР