Среднощният брифинг бе обмислен и подбран маньовър, за да се

...
Среднощният брифинг бе обмислен и подбран маньовър, за да се
Коментари Харесай

Ген. Атанасов: Щабът е параван на Борисов. Той им диктува какво да говорят

Среднощният брифинг бе премислен и селекциониран маньовър, с цел да се подтисне публичното напрежение. Този щаб е един изкуствено основан механизъм за манипулиране на публичното мнение. С глупави причини ГЕРБ анулира парламентарния надзор. Всичко е направено по този начин, че хората да не схващат, по какъв начин една част от парите за справяне с рецесията отиват в олигархичните обръчи. Организирането на пропусквателния режим на София приказва за безспорна управническа отпадналост. Националният действен щаб е заслон. При отрицателно развиване на нещата, ще е отговорен щабът, съобщи за " Фрог нюз " пред Красен Бучков водачът на ДСБ ген. Атанас Атанасов

- Г-н Атанасов, среднощният брифинг не беше ли следващ опит за отклонение на вниманието на обществото посредством всяване на боязън от радиация от пожара в Чернобил? Знаеше се, че този пожар е угасен преди десетина дни. Имаше известие по въпроса и от Европейска комисия.
- Може би ще прозвучи подмолно на някои, само че познавайки добре манталитета на тези хора, които ръководят страната, мисля, че това е премислен и селекциониран маньовър да се отпуши публичното напрежение. Защото в последните дни в действителност се натрупа доста напрежение - злополуката с Милен Цветков, затварянето на София... и това беше належащо. И вижте единствено какъв маньовър - всява се спомагателен боязън, с което да бъде туширано публичното напрежение. При това думата не е отпушване, а подтискане на публичното напрежение.

- Спор няма, това си е опит да се отклони обществото от най-важните въпроси на деня. Днес ГЕРБ анулира и парламентарния надзор, може би под диригенството на Борисов?
- Вижте през днешния ден с какви глупави причини анулираха парламентарния надзор. Защото това с парламентарния надзор е извънредно значим миг и няма значение кой е в съпротива. Знае се, че аз съм антикомунист по генезис и разбиране. В последна сметка България е парламентарна република. Парламентът е върховен орган на държавна власт. И министър-председателят, който получи невероятна власт освен това изключително състояние, е задължен да се яви най-малко в Народното събрание и изясни каква е истината. А в един миг анулира парламентарния надзор. Протестите са неразрешени и какво остава в последна сметка? Информационният декор на страната е тотално следен от властта. И всеки би си споделил, да добре би било в тази тежка обстановка, в която има заплаха за живота и здравето на хората, властта да бъде мощна. Само че какво се крие зад всичко това? Хубаво е страната ни е да е мощна, само че първо би трябвало да е подредена. Защото като е мощна, без да е подредена, е в действие националният израз: " За едни женитба - за други секира ". Най-важният въпрос, с изключение на живота и здравето на хората е, по какъв начин в това тежко положение се ръководят нашите общи пари и къде отиват бюджетните средства. Както и по какви правила. Ето това трява да се разисква в българския парламент. И би трябвало да има бистрота и непрекъснат мониторинг върху разходването на общите ни пари. За сметка на това получаваме непрекъснато някакви брифинги от министри и други виновни служители, описват ни всякакви приказки, само че не можем да разберем кои пари, къде отиват. Всичко е направено по този начин, че хората да не схващат, по какъв начин една част от парите за справяне с рецесията отиват в олигархичните обръчи. Известно е от историята, че най-вече се краде по време на война. И когато имаме такова състояние както в този момент, това е невероятна опция да се краде от страната и бюджета.

- През призмата на своето политическо оцеляване ли гледа на рецесията министър председателят Бойко Борисов?
- Борисов е човек със мощна вътрешен глас. Тази обстановка му дава опция да укрепи мощно разтърсеното си политическо състояние и точно поради това се усилва държавния надзор върху медийната среда. Внушава се, че Борисов е спасителят на народа. И естествено в бъдеще той чака политически дивиденти от това свое държание.

- Според вас кукла на конци ли са ген. Венцислав Мутафчийски и Националния действен щаб? Господин за няколко дни ли е генералът. Не се ли чака в скоро време да се разиграе следващият цирк - откакто бъде използван, Мутафчийски да бъде отхвърлен и пропуснат?
- Това е заслон. А за какво трябваше да се назначава някакъв щаб? България има признат закон за ръководство при рецесии. В този закон е уредено, че при спешни обстановки се основава механизъм на ръководство и той се управлява от вицепремиер. В този орган влизат други длъжностни лица и той взема решенията по ръководство на рецесията. На процедура със своята заповед за основаване на този щаб Борисов блокира закона, не му е за първи път да не се преценява със закона. За страдание има прекомерно малко гласове в тази посока. В Народното събрание трябваше да въстане опозицията и да каже: " Чакайте бе, има закон, спазвайте закона, не си правете някакви свободни съчинения.... " Та този щаб е извънредно комфортен заслон, на който Борисов диктува, какво да приказва. И когато на него му е комфортно и той се появява, да си приказва, какво си желае. Това е един изкуствено основан механизъм за манипулиране на публичното мнение.

- А не ви ли се коства, че от 30 дни слушаме съвсем едно и също от хората в щаба и сякаш има някаква игра с цифрите?  Днес, да вземем за пример, един специалист сподели, че сега в София и регионалните лечебни заведения има по един човек в интензивните отделения?
- Ние нямаме механизъм, посредством който да проверим истиността на изнасяната информация. Отделно - за какво би трябвало да се появяват тези хора с генералска униформа, подредени под строй. Би могло на държавния уебсайт всяка заран да се вади настоящата информация. Защо ви го споделям всичко това? Защото ръководството на страната е въпрос на политика, на политики. И не можеш да изваждаш някакъв орган, който не може да поема политически отговорности да дава отговор на политически въпроси. Ето по тази причина в този закон за рецесиите, за който приказвах, е уредено този орган да е политически и да се управлява от политическо лице. Ясно е, че при отрицателно развиване на нещата, ще е отговорен щабът.

- И куцо и сакато разбра за хаоса при блокадата на София. Ще докара ли това до лавина от правосъдни каузи?
- Сигурно ще има и подобен резултат в цялата история. За страдание, в случай че тези каузи бъдат изгубени от страната, ние данъкоплатците ще платиме нелепостите на ръководещите. Организирането на пропусквателния режим на София приказва за безспорна управническа отпадналост. Много са елементарни нещата и съм учуден, по какъв начин могат такива нелепости да се правят. И ми се коства, че не е въпрос на нелепост, а въпрос на предумисъл да се попречва свободното придвижване на хората. Поне да го бяха измислили по-умно. Пуснаха хората да заминат за провинцията, а след това им споделиха, че няма да разрешат да се върнат. Как може? Ако желаете да се съблюдават разпоредбите, трябваше да пандизите София и хората да не излизат. А не след това да ги държите на 5-километрови опашки и да спят в колите си.

- И един финален въпрос. Вашият коментар за жестоката гибел на журналиста Милен Цветков?
- Много ми е тежко. Добре се познавахме с Милен, в последно време работихме дружно.В последна сметка би трябвало се направи справедлива оценка на случилото се. Ние излязохме с политическа позиция и желаеме обективно и всестранно следствие. Сложили четири индивида в ареста. Това демонстрира слабостта на властта. Защото имаме доста и систематични пропуски при контрола на пътното придвижване, а и като държавна политика. Жалко за Милен. Тази гибел е резултат от протичащото се в Борисовата страна. Контролът по пътищата не е обособен сегмент, а е част от цялостното ръководство на страната.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници! Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии. Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Запомнете: Има неистини, има проклети неистини, само че има и статистика!

Примери за подправени вести за ковид:

Лъжа 1: "Италиански духовник умря, откакто отстъпи респиратора си на по-млад пациент " - Манипулация в търсене на сензация . Оказа се, че 72-годишният пасторът дълги години е страдал от тежко заболяване и просто отказал машинката, тъй като я мразел. (истината виж тук https://petel.bg/BBS--Falshiva-novina-e--che-pastor-v-Italiya-e-pochinal--sled-kato-dal-respiratora-si-na-po-mlad-chovek__359373)

Лъжа 2 "Масови гробове за жертви на COVID-19 на остров Харт в Ню Йорк ". Манипулация . Всъщност, остров Харт от век и половина е обичайното място за безконечен покой на нюйоркчаните, чиито близки не са открити или не са се погрижели за своите мъртъвци. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--V-Nyu-York-ne-pogrebvat-v-masovi-grobove-pochinalite-ot-koronavirus--Poredna-manipulatsiya-e-__359712)

Лъжа 3 " 5000 медицински сестри умряли в Италия " . Абсолютно подправена вест, както и фотосите с ковчезите в Италия, които се оказаха от нещастието с потъналия през 2015 година транспортен съд със 700 бежанци от Либия в Лампедуза. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--5000-meditsinski-sestri-ne-sa-pochinali-v-Italiya-ot-koronavirus--BNR-se-izvinyava-za-nevyarnata-informatsiya__358574)

Лъжа 4 "Швеция се насочва към злополука ". Швеция не се насочва към злополука. (Истината виж тук https://petel.bg/SHvetsiya-prodalzhava-s-liberalniya-podhod-kam-koronavirusa--Kakvo-shhe-stane--ako-se-spravi-po-dobre-ot-ostanalite--__360254)

Лъжа 5 "Източна Европа се оправя по-добре от Западна с ковид ". Политическа операция на локалните държавни управления, с цел да натрупат рейтинг. Просто източноевропейските страни са с по-слаби здравни системи и по-слаба организация и вършат по-малко проби (Истината виж тук https://petel.bg/Zapadnite-medii-zapochnaha-da-razkrivat-istinata--Iztochna-Evropa---nyama-testove--ima-tsenzura-i-izkusheniya-za-diktatura__358072)

Лъжа 6 " Ад в Лондон. Моргите са цялостни. Британско летище може да стане коронавирусна морга " - Медийна сензация . Всъщност последните налични статистически данни демонстрират, че в действителност смъртността във Англия тази година е същата или по-ниска от предходната . Такова е ситуацията и в Ню Йорк (Истината виж тук https://petel.bg/Po-malko-hora-sa-pochinali-tozi-mart-vav-Velikobritaniya-ot-predishni-godini--Vazmozhno-li-e-Kovid19-da-se-okazhe-nay-velikata-obshhestvena-samopsihoza-na-chovechestvoto--__358338)

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР