Среднощен протест на десетки шофьори пред Народното събрание заради фалита

...
Среднощен протест на десетки шофьори пред Народното събрание заради фалита
Коментари Харесай

Шофьори протестираха пред НС заради фалита на Олимпик

Среднощен митинг на десетки водачи пред Народното събрание поради банкрута на застрахователна компания "Олимпик ", оповестява БНР.
Вчера стана ясно, че българските водачи губят 9.35 млн. лева от банкрута на кипърския осигурител "Олимпик ". Всички контракти, подписани с компанията, бяха анулирани от 23:59 ч. през вчерашния ден.
Около среднощ десетки недоволни жители се събраха с колите сипред Народното събрание. Те се пробваха да блокират придвижването по жълтите павета.
Протестиращите не са сигурни дали ще могат да получат компенсации за полиците си в компанията. Според тях управляващите не са реагирали съответно.
Недоволните се пробваха да създадат обиколка на паметника на "Цар Освободител " пред постройката на Народното събрание, добавя радиото. За малко придвижването беше спряно поради част от паркираните коли на протестиращите.
От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че оставят няколко дни гратисен интервал за тези водачи.
До края на септември кипърски съд би трябвало да вземе решение дали да стартира процедура по разпродажба на сдружението. Ако се случи, пострадалите български жители ще имат 35 дни, с цел да предявят искания към нея.
Загубите за клиентите са сред 3 и 78 лв.. От общо 197 000 полици 111 256 изтичат през октомври т.г., а 57 хиляди в края на годината.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР