Средношколците от Средно училище с преподаване на немски език „Фридрих

...
Средношколците от Средно училище с преподаване на немски език „Фридрих
Коментари Харесай

Криминални експерти споделиха част от своя опит с ученици от Русе

Средношколците от Средно учебно заведение с преподаване на немски език „ Фридрих Шилер " – Русе, включени в плана „ Детско полицейско ръководство “, организираха седмичната си лекция в регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Русе. На нормалната им среща експерт-криминалисти от Базовата научно-техническа лаборатория (БНТЛ) демонстрираха по какъв начин се вземат отпечатъци и по какъв начин се прави престъпна регистрация на причинител на закононарушение.
Децата се срещнаха с някои дейностите на специалистите от Министерство на вътрешните работи по време на първите стадии от следствието на закононарушения - проучване или оглед на местопроизшествието, аргументите за тези дейности, какъв брой значима е тази активност за определяне и доказване на закононарушенията и за откриване на причинителите. Научиха и за значимата роля на експертното им мнение в последващите стадии от следствието, както и смисъла му за приемане на обективна присъда в съда.
Учениците видяха техниката, с която се изготвят експертизи и базата данни, в която се съхранява информацията. Влязоха в химическата лаборатория, където се изследват опиати, както и централизация на алкохол в кръвта и други субстанции. Запознаха се по какъв начин се изследват биологичните следи, по какъв начин, какво и по кое време се гледа със специфичния микроскоп и други характерни действия.
Всеки възпитаник получи личен отпечатък в края на забавната лекция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР